BILDE: Alon Roth forlot jobben som Israels ambassadør til Norge den 16. august. Pastor Torp møtte ham til en avskjedssamtale.

 

«Hovedstaden» mandag: Avskjed med Israels ambassadør Alon Roth

Alon Roth forlot Norge 16. august i år etter fire år på sin post i Oslo. Hans Eksellense, Alon Roth var Israels ambassadør både til Norge og Island. Han kom til Oslo fra jobben som israelsk diplomat i Brussel.

 

Alon Roths jobb som israelsk diplomat i Brussel var rettet mot NATO og EU. Stillingen som diplomat hadde han i syv år, før han altså kom til Norge som ambassadør.

Pastor Jan-Aage Torp møtte Alon Roth til en avskjedssamtale i den israelske ambassade like før avreisen. Her fremstår Roth som den mange i Norge har opplevd som varmhjertet, humoristisk og livsglad. Roth er et medmenneske som tydelig står fast på jødefolkets rett til sitt land, Israel.
Episoden med Alon Roth er tekstet til norsk.

Se denne episoden på TV Visjon Norge mandag 19. september kl 19:00.