BILDE: Geir Jonassen og Hans Jacob Bekken tar for seg naturen og skaperverket.

 

«Gjensyn på fredag» byr på villmarksliv med Bekken og Jonassen

Hans Jacob Bekken har stått bak en rekke programmer fra naturen. I disse tider er han aktuell som «Naturfilosofen» i direkte-programmet «Midt på dagen». Episodene er fra ett til fire minutter. Bekken elsker naturen og bor midt i den.

 

Serien som nå skal gå på fredager fra kl. 18.00 ble gjort for noen år siden
I den første episoden av fire, befinner Geir Jonassen og Hans-Jacob Bekken seg i øvre del av Drammenselven-vassdraget. Praten går om utmark, ferdsel og fiskerett mens kvin-endene boltrer seg i elva og to krikkender plukker gress i vannkanten. Det er vanskelig for Geir og Hans-Jacob å ikke komme innpå tema som omhandler Guds Ord. Denne gang er forsoningen og rettferdiggjørelsen det store samtaleemnet.

 

Satt og hørte på faren
Hans Jacob Bekken har alltid elsket naturen. Og det startet på hjemmebane:
-Jeg hørte på faren min. Vi bodde på Kløfta og fortellingene hans var så fascinerende. Der startet min store interesse for natur og friluftsliv, sier Hans Jacob Bekken som prøver å videreføre interessen til neste generasjon, sine egne unger.
-Dette med villmark er så omfattende. Og jeg må ha hjelp til å fylle alt jeg lurer på. Jeg har stort sett kontroll på fuglene i naturen. Blomstene er jeg dårlig på. Men i dag er det jo Google, pluss apper for alt mulig, så det går fint, sier Bekken.
Hans første programserie om naturen het «Guds frie natur». Den var også på fire programmer.
Når Bekken gjør ting på egen hånd, som «Naturfilosofen» i disse dager, skjer det ved i-phone og et avanserte lydopptak pluss dronebilder.

 

I Bekkens nærområde
I «Villmarksprat» med start 18. november er opptakene gjort i Bekkens nærområde i Modum. Og så har han altså med seg telemarkingen Geir Jonassen, også kjent fra undervisningsprogrammer på TV Visjon Norge.
«Gjensyn på fredag» går fast på denne kanalen hver fredag kl. 18.00. Her vises dokumentarer som kommer i reprise, men det kan også være nye ting som havner her.