BILDE: Pastor Sharam Barati er ikke redd for å forkynne evangeliet – uansett hvilke reaksjoner det skaper. Foto: Baptist.no

 

Får fortsatt dødstrusler fra Iran: –Jeg er ikke redd, Gud passer på meg

I år 2000 fikk han én uke på seg til å konvertere til Islam. Den iranske sikkerhetstjenesten truet ham på livet. 22 år senere mottar han fortsatt trusler fra hjemlandet: – Men jeg nekter å la meg presse til stillhet.

 

Få med deg hans sterke vitnesbyrd og tanker om situasjonen i Iran i «Studio Direkte» på TV Visjon Norge torsdag 10. november. Sending fra kl. 20.

Pastor Shahram Barati fikk et sterkt møte med Jesus da han var 22 år gammel. Med frelsen kom også behovet for å forkynne evangeliet til andre iranere. Det falt imidlertid ikke i god jord hos myndighetene. Først mistet han jobben – så ble han truet på livet om han ikke konverterte.
–Når de så at engasjementet mitt førte til at andre tok imot Jesus kom motstanden. I år 2000 fikk jeg klar beskjed: Du har to valg! Bli muslim, eller risiker livet, forteller han.

 

Måtte flykte
Barati aksepterte ikke de to valgene han hadde fått. Han valgte heller et tredje alternativ: Å forlate Iran. Ferden gikk først til Tyrkia, så til Bosnia. Der fikk han bistand av De forente nasjoner og ble rådet om å reise til Norge. Og i 2002 var det nettopp hit han flyktet.
–Det som er det positive med Norge, er at innvandrere fra alle bakgrunner blir tatt godt imot. Det ser vi reflektert i hele samfunnet. Også blant våre politiske ledere finnes det svært mange med utenlandsk bakgrunn, sier Barati som selv i dag er fylkeskandidat for KrF.

 

Pastor med flere engasjement
Men det er ikke bare i politikken han er aktiv. Barati er også pastor for den baptistiske menigheten «Immanuel Church» i Porsgrunn. Her har de aller fleste medlemmene bakgrunn fra muslimske land, og forkynnelsen foregår hovedsakelig på Farsi.
–Så engasjerer jeg meg også for situasjonen til forfulgte kristne gjennom organisasjonen «International Human Rights for Christians», sier pastoren som altså har mange jern i ilden.

 

Bekymret for Iran
Pastoren har selv erfart hvordan det er å bli forfulgt for sin tro, og har sterke meninger om det styresettet i hjemlandet Iran. Han mener at undertrykkelsen innbyggerne støter på helt klart har støtte i Koranen. Han sier:
–Koranen omtaler halshugging 164 ganger.
Pastoren er spesielt bekymret for situasjonen til kvinner i både Iran og andre muslimske land.
–Det er noe fundamentalt galt når kvinner må bruke hijab for å ikke tiltrekke menn. Kvinner skal altså stå ansvarlige for menns lyster. Koranen lærer oss at kvinner ikke er like mye verdt som menn. For meg som har så mange fantastiske kvinner jeg respekterer i familien, så er dette helt feil.
Han tror at det er gode grunner til at det nå pågår store demonstrasjoner i Iran.
–Vi ser at det er flere og flere som tar imot Jesus i mitt hjemland. Innbyggerne har blir lurt av eget styresett, men er nå klare til å stå imot undertrykkelse.

 

–Gud står bak meg
Han er svært bevisst på at hans meninger om Iran og Islam, får reaksjoner. Likevel føler han ikke frykt.
–Fortsatt får jeg dødstrusler fra Iran. Men etter mange år vet jeg at Gud står bak meg. Derfor er jeg ikke redd. Jeg sier det jeg vil, sier han bestemt til slutt.