BILDE: Anbjørn Hågensen åpner det første programmet for det vi håper skal bli et fremtidig TV Visjon Danmark.

 

Danskene har inntatt Visjon Norges studio – men bare for en tid

De siste fire årene har TV Vision Sverige vært i konstant utvikling. Nå går startskuddet for TV Visjon Danmark. Tanken, og håpet, er at veksten skal bli like markant her som hos naboen Sverige.

-I Danmark finnes i dag ingen kristen TV-kanal. Det har vi tenkt å gjøre noe med, sier TV leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious. Og han sier videre:
-Det er mange dansker som ser på Visjon Norge – fra Danmark. Men det er viktig at de får eierskap til egen kanal. Nå har vi startet en prosess som vi håper vil ha en riktig og positiv utvikling.

 

Menighets-medlemmer i Danmark
Gawdat Mtrious gjorde for noen år siden et fremstøt mot danske menighets-medlemmer som kunne være interessert i å innlede et samarbeide. Han fikk napp først da han møtte Anbjørn Hågensen, i dag pastor i pinsemenigheten i Horsens, og Bruno Knutzen. De to besøkte Visjon Norge for noen måneder siden, hadde møter og ble enige om opptak i november.
-Og her er vi, altså, sier Gawdat Mtrious. – Det skal produseres 15 programmer de nærmeste dagene, alle på en time hver. I tillegg skal det gjøres opptak med undervisning, hver på en halvtime lange som skal legges til studio-samtalene. Det første programmet er på lufta 19. mars og deretter hver uke i 15 uker, på TV Visjon Norge kl. 18.00. Så vil alt gå i reprise før det er duket for nye opptak.

 

Modent for Kristen-TV i Danmark
-Det er virkelig modent for kristen-TV i Danmark nå, sier pastor Anbjørn Hågensen. Han jobbet i 10 år for dansk TV2, hvor hovedjobben hans var det grafiske arbeidet. Så ble han pastor i pinsebevegelsen, men TV-arbeidet, og ideene, tok han med seg. – Det er mange som er søkende etter Guds ord i Danmark, og vi må etablere steder der de kan få bygget sin tro, sier han.
-Planen er å lage et fremtidig TV Visjon Danmark, som vi har gjort med TV Vision Sverige og en rekke andre lokale TV-plattformer. Men ting tar tid. Danmark og Norge er like på mange måter, ikke minst kulturelt. Vi har stor tro på dette, sier Gawdat Mtrious.