BILDE: Pastor Jan-Aage Torp leder begivenheten sammen med sin kone denne helgen.

 

Markerer den ufødtes rett til liv – på TV fredag og lørdag

Familievernprisen utdeles av Kristen Koalisjon Norge hvert år. Denne gangen er det bevegelsen «40 days for Life» som markeres. TV Visjon Norge sender begivenheten på TV både fredag og lørdag. Siste dag hele fem timer direkte.

 

-Fredag 18. november sendes møtet med en times forsinkelse fra klokka 20.00 til 22.00. Lørdag 19. november sendes møtet direkte i fem timer fra klokka 12.00 til 17.00, sier redaksjonslederen i Visjon Norge, David Sagen.

Arrangementet er åpent for publikum. Se info om påmelding nederst i saken.

 

Ber i 40 dager
Arrangementet, som altså finner sted denne helgen, markerer begynnelsen på en kampanje som tar plass over hele 40 dager. Den starter tidlig på nyåret.
– Gjennom feiringen lanserer vi bevegelsen «40 Days for Life» i Norge. Vi begynte med daglige bønnemøter 22. februar – og i 40 dager for barnet i mors liv. Her vil vanlige menn og kvinner, i alle aldere, samles i en til flere timer om dagen i 40 dager i stille bønn om at abort skal opphøre, forteller Pastor Jan-Aage Torp

Han er leder for Kristen Koalisjon Norge (KKN). Og denne helgen er han møteleder sammen med sin kone Aina.

 

Håper å endre abort-politikken
Han håper at dette initiativet kan være med å påvirke abort-politikken i både Norge og Europa på sikt, og viser til at motstand kan få reell betydning.
– Fra 1973 til 2022 var fri abort lovlig i USA, som satte standarden for hele verden. Men da den amerikanske høyesterett i juni 2022 opphevet fri abort, åpnet hele verden seg for forståelsen av at abort er drap på forsvarsløse små mennesker i mammas mage. Nå er tiden kommet for at nasjonene i Europa skal gjøre det samme, sier han.

 

Dette skjer
Kristen Koalisjon Norge har selv omtalt programmet for de to dagene på sine nettsider. Der står det blant annet at «Det blir sterke vitnesbyrd, innsiktsrike foredrag, hilsninger fra ambassadører og ledere, og kunstneriske innslag». Pastor Torp har mer å by på:
–Blant talerne er prisvinnerne Tomislav Cunovic fra Frankfurt, Robert Colquhoun fra London, Pamela Delgado fra Bogotá, Jerzy Kwasniewski fra Warsawa, Egypts ambassadør Amr Ramadan, Bønnelistas leder Jo Hedberg, Norge Idags Finn Jarle og Anita Sæle, Pastor Nils Pettersen, sangerne Edward John og Anette Marie Augdahl. Det blir videoinnslag med Cindy Jacobs og mange flere, sier han.

 

«40 Days for Life»
Organisasjonen «40 days for Life» ble stiftet av en gruppe abortmotstandere i den amerikanske delstaten Texas i 2004. Initiativet var opprinnelig en lokal reaksjon på at det fem år tidligere ble åpnet en abortklinikk i byen Bryan, Texas. I 2013 ble klinikken nedlagt, og «40 Days for Life» tok selv over lokalene. I dag har kampanjen spedt deg til over 60 nasjoner. Det antas at over én million mennesker har deltatt i kampanjene siden 2004.
«40 days for Life» er hovedsakelig en 40-dagers bønnekampanje som ofte tar plass utenfor abortklinikker rundt om i verden.

PS: Det er altså Kristen Koalisjon Norge som står for arrangementet. Det er åpent for påmelding gjennom deres nettsider. Nederst på denne siden finner du et skjema for nettopp det. Møtetidene er altså fredag fra kl. 19.00 og fra lørdag kl. 12.00.
Adressen er Møllergata 28, Oslo.

BILDE: Det er altså godt med sitteplass i lokalene. Det kommer godt med når interessen antas å være stor for arrangementet.