BILDE: Om legene hadde fått rett hadde Torgeir Nygård aldri kommet seg etter ulykken i 1996. I dag jobber han som medarbeider i stiftelsen «Harilastiftelsen Håp». Her sammen med foreldre Anne Kristin Persson Nygård og Åge Nygård Foto: Arne Fossen/Norge IDAG.

Helbredet for alvorlige hodeskader – nå jobber Torgeir for Herren

Da Torgeir Nygård (37) fra Konsmo var 11 år gammel sklei han på isen og falt ned et stup på rundt 25 meter. Legene mente det var lite håp for at det kom til å gå bra. Hvis det ikke var for Herren, hadde de kanskje fått rett.

 

Få med deg hans utrolige historie og vitnesbyrd i «Studio Direkte»-sendingen mandag 27. mars. Da er han gjest over videolink. Arne Pedersen er programleder.

 

På en skjebnesvanger februardag i 1996 skulle Torgeir og to kamerater på fotballtrening. Da de så at tiden gikk fra dem, bestemte de seg for å ta en snarvei ned en bratt skråning. Det fikk alvorlige følger.
–Vi satte oss ned for å sli på skoene ned snøføret. Jeg mistet kontrollen og satte utfor fjellskråningen. På veien ned slo jeg hodet bakover mot isen og fortsatte bevisstløs ned mot stupet. Det har blitt anslått at jeg falt omtrent 25 meter, forteller han til avisa Norge IDAG.

 

Alvorlige hodeskader
Han ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Kristiansand. «Tilfeldigvis» var det en bakvakt som hadde jobbet med linkende skader tidligere. Likevel var det en felles oppfatning på sykehuset om at den unge gutten ikke kom til å bli frisk. En lege fortalte at han enten kom til å dø, eller bli en «grønnsak».
–Vi ble senere fortalt at kroppstemperaturen var nede i 27 grader. Det viste seg også at slaget mot bakhodet hadde vært så kraftig at det hadde påført gutten kraniebrudd, slik at det rant hjernevæske fra hodet, forteller faren Åge til avisen.

 

Bønn ble redningen
Natten etter ulykken, var folk fra hele hjembygda samlet i bedehuset for å stå sammen med både gutten og familien i bønn. Samme dag følte broren Henning at familien måtte salve og be for Torgeir.
–Vi salvet og bad for ham i Faderen, Sønnens og Den hellige ånds navn, og akkurat da det ble sagt «Sønnens», løftet Torgeir den ene hånden, og tok seg til hodet der han var blitt operert, forteller broren til avisen.
De påfølgende dagene ble den unge gutten friskere og fikk samtidig en voldsom lyst til at familien skulle lære ham mer om Jesus.
I underkant av en uke etter ulykken fikk han tilbake evnen til å gå på egne bein. Etter noen uker ble han utskrevet fra sykehuset og har gradvis blitt helt frisk etter den dramatiske ulykken. Både familien og Torgeir selv er overbeviste om at det er et resultat av helbredelse.

 

Ansatt i «Harilastiftelsen Håp»
Den 1. februar i år ble han ansatt i stiftelsen «Harilastiftelsen Håp», som er grunnlagt og ledes av Steinar Harila. Der skal han reise rundt i Norge for både å engasjere til misjonsarbeid – og ikke minst gjøre stiftelsens arbeid i Russland og Israel bedre kjent.
–Mer enn noen gang trenger det norske folk å få høre Guds Ord. Det blir flott å gå inn i et arbeid som har et så stort fokus, og som viser en så sterk tro på en god og trofast Gud, sier han til avisen.