BILDE: Marit Rasmussen har opplevd mye sterkt med Herren. Under torsdagens program skal hun fortelle om hvordan hun unnslapp en dødelig trafikkulykke med livet i behold.

Da Herren grep inn: Marit Rasmussen møter Jan Hanvold igjen torsdag

På en helt ordinær dag i 1988 ble Marit Rasmussen og to pastorer fra Russland utsatt for en alvorlig ulykke etter en retur fra Kjevik flyplass. Ambulansen som først ankom ulykkesstedet forventet at samtlige hadde omkommet.

 

Marit Rasmussen er en kjent person i kristne kretser som både Norges første kvinnelige bibelskolerektor (Troens Bevis Bibel–og Misjonsinstitutt 1984-1991), en betydelig bidragsyter til både nødhjelp og misjonsarbeid – og ikke minst som forkynner og forfatter.

Hun har mange sterke historier om hvordan Herren har bistått henne i tilsynelatende håpløse situasjoner. Denne gangen skal hun ta for seg den skjebnesvangre dagen da hun hadde hentet to pastorer fra Russland på Kjevik flyplass i Kristiansand. De kom til Norge i forbindelse med undervisning.
Helt uventet opplevde de at deres bil ble truffet av en lastebil i det som kan beskrives som et hardt og sannsynlig dødelig sammenstøt.
–Da ambulansen ankom ulykkesstedet var personalet sikre på å treffe på tre omkomne personer. Slik ble det altså ikke. Jeg er helt sikker på at Herren hadde andre planer, forteller hun.

Få med deg denne sendingen under torsdagens program av «Studio Direkte» på TV Visjon Norge fra klokken 20.00. Jan Hanvold er kveldens programleder.

 

Opplevde helbredelse
Ulykken medførte betydelige skader på begge kjøretøy – og ikke minst de tre som befant seg i bilen til Rasmussen. Veien tilbake til hverdagen var både lang og smertefull. Likevel er hun sikker på at det ikke ville vært mulig om ikke Herren hadde en finger med i spillet.
–Jeg fikk påvist 13 beinbrudd og måtte gå ett år i behandling. Det var et tøft år. Om det ikke var for Gud, hadde vi nok aldri unnsluppet hendelsen med livet i behold, mener hun og forteller at alle involverte fortsatt lever den dag i dag.

 

Fikk akutt forbønn
Heldigvis for de tre var nærmeste nabo til ulykkesstedet både observant og sterk i troen. Hun tok flere viktige grep etter å ha fått med seg hva som hadde skjedd – både i det naturlige og i det åndelige.
–Ikke bare tilkalte hun nødetatene, men som den sterke troskvinnen hun er, engasjerte hun seg i kraftig bønn for at det som tilsynelatende var umulig, skulle skje. Jeg ønsker å være tydelig på hvor viktig dette var, forteller hun.
Marit og Jan har møtt hverandre før
At Jan Hanvold er kveldens programleder er også interessant. Visjon Norges leder var elev ved Bibelskolen i Sarons Dal i 1976 da Marit Rasmussen underviste. Midt i en tysktime stoppet hun opp og sa at klassen måtte be. -Jeg føler, sa Rasmussen, – at noen i dette rommet har et kall til å hjelpe fattige i Øst Europa.
Budskapet traff Jan Hanvold og hendelsen ble et vendepunkt i hans liv.
Han forteller selv om denne opplevelesen i en ny og fersk dokumentar som heter «Visjon Verden» og som vises på TV Visjon Norge fredag 24. mars kl. 19.00 (Se egen sak på dette nettstedet).