BILDE: Donald Bergagård er nestemann ut i den gule stolen. «Arven» ser du hver fredag kl. 18.00 på TV Visjon Norge.

«Arven» på fredag: Donald er nestemann i den gule stolen

Hvert program i serien er på en halv time. De enkelt har så mye på hjertet at antall episoder med den hver og en ligger i snitt på fire programmer.

Jack Donald Bergagård, som er hans fulle navn, er den eneste utenlandske personen som er med i serien. Og han er den fjerde i rekken. Fra før har serien inneholdt følgende personer: David Østby, Yngvar Pettersen og Kjell Haltorp.
Personene som er med i «Arven» har i oppgave å fortelle om sine liv, sin tjeneste, ja, stort sett alt som er relevant å få frem om den enkelte. I tillegg har de tanker om den unges plass i dagens samfunn, kristenliv og fremtid.
Donald Bergagård er født i februar 1936 og har rukket å bli 87 år gammel. Men han er stadig aktiv både med sitt trekkspill, sang og forkynnelse. Han er en sann Norgesvenn og er ofte på «oppdrag» her til lands. Mange kjenner ham og han glir derfor perfekt inn i denne serien, kalt «Arven».

 

Bor fortsatt i Gøteborg
Han er født på Öckerö i Gøteborgs skjærgård, og har fortsatt Sveriges nest største by, Gøteborg, som sin hjemmebase. Men han har også et sted i Florida, USA, hvor han og kona Noomi, er det meste av vintermånedene. Slik har det vært i årevis.
Han var en av grunnleggerne av Maran Ata i Oslo hvor han også var pastor fra 2001 til 2004.
Bergagård har skrevet flere sanger, blant annet de kjente «Der rosor aldrig dör» og «Till en stad jag är på vandring».
Etter de fire episodene med Bergagård er det Alv Magnus, tidligere leder av «Ungdom i oppdrag», som sitter i den gule stolen.