BILDE: Håkon Sengsvoll skulle vært programleder under “Studio Direkte” fra Hallingskarvet i kveld. Været gjorde imidlertid at han måtte snu.

Fysisk hindret fra å nå Hallingskarvet: Studio Direkte sendes fra Mjøndalen tirsdag kveld

Dessverre får ukens ekstremvær følger for tirsdagens åpningssending fra «Camp meeting» på Hallingskarvet Fjellstue. TV Visjon Norge gjør imidlertid sitt for å tilpasse seg situasjonen.

 

 

Store deler av Visjon Norges tekniske medarbeidere var allerede ankommet Hallingskarvet Fjellstue i forkant av at ukens ekstremvær hadde vist sine verste sider. Det hadde imidlertid ikke kveldens programleder Håkon Sengsvoll eller hans gjester for i kveld.
–Da vi passerte Geilo fikk vi melding om at deler av riksvei 50 retning Hallingskarvet var stengt frem til 16-tiden i ettermiddag. Senere ble åpningen utsatt til først i morgen, forteller Sengsvoll på telefonen med Visjon Norge tirsdag ettermiddag.
Håkon Sengsvoll ga seg imidlertid ikke så lett. Han fant en alternativ rute. Etter kort tid kom en ny og nedslående beskjed:
–Vi fikk et varsel fra Politiet om at det er iverksatt evakuering langs den andre ruten. Det gjør at vi dessverre ikke får gjort noe som helst for å komme oss frem i kveld, forteller han.
Det er altså ekstremværet «Hans» som skaper problemer for framkommeligheten. Meteorologene har sendt ut farevarsel for nedbør i ulik alvorlighetsgrad for store deler av landet. Hovedveiene til Hallingskarvet Fjellstue er altså blant de utsatte veistrekningene for oversvømmelse.

 

Slik blir kveldens program
Det betyr ikke at kveldens «Studio Direkte» utgår. Sendingen blir imidlertid ikke fra Hallingskarvet, men Visjon Norges vanlige studio i Mjøndalen.
Det er Liv Søvde Kallevig som stepper inn som programleder. Med seg i studio får hun både Håkon Sengsvoll og de opprinnelige gjestene for kvelden:
–Vi har fokus på Israel. Derfor har vi invitert pastorparet Oded og Sandy Shoshani. De er pastorer for den hebraiske delen av menigheten King of Kings i Jerusalem. Sandy leder også organisasjonen Bead Chaim. Dette er et arbeid som «Israelkanalen» har støttet gjennom flere år, forteller Håkon Sengsvoll, som også er leder for «Israelkanalen» på TV Visjon Norge.

 

Videointervjuer fra Hallingskarvet
Etter planen skal kveldens programleder Liv Søvde Kallevig få med seg flere av dem som befinner seg på Hallingskarvet Fjellstue over videolink i kveld – blant annet for å fortelle mer om situasjonen. En av dem er Visjon Norges medarbeider Hans-Jacob Bekken.
–Så håper vi at værsituasjonen forbedrer seg fremover, slik at vi kan sende fra Hallingskarvet i dagene som kommer. Dette er imidlertid ikke opp til oss. Vi må ta dag for dag, sier TV-leder i Visjon Norge Gawdat Mtrious.