VBC - Guds Ord For Alle, ble etablert av Jan Hanvold i 1989 med en underavdeling som ble kalt VBC Nødhjelp. Visjonen og arbeidet var å spre Guds Ord og gi hjelp i form av mat, klær, medisiner, økonomisk støtte og kristen litteratur til de utslåtte og fattige i Øst-Europa. Jan Hanvold har arbeidet i Øst-Europa helt siden slutten av 1970-tallet. 

I løpet av disse årene frem til i dag har arbeidet vokst kolossalt. Nå sender VBC Nødhjelp rundt 30 hjelpesendinger i året til Estland, Georgia, Bulgaria, Moldova, Albania og Afrika. Det er over to sendinger pr. måned.

Visjon Norge med sitt nødhjelps- og misjonsarbeid har lokaler rett ved vår TV-stasjon i Drammen. Dette arbeidet får vi til ved god hjelp fra våre trofaste seere i hele Skandinavia. Mottaksstasjonene rundt om i hele Norge er viktige for VBC Nødhjelp, og vi ønsker enda flere. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, og fortell oss hva du vil være med på å velsigne andre med. Vårt skriftsted for denne hjelpen står skrevet i Matt. 25. 35-36.

"For jeg var sulten, og dere ga meg mat. Jeg var tørst, og dere ga meg drikke. Jeg var fremmed, og dere tok imot meg. Jeg var naken, og dere kledde meg. Jeg var syk, og dere så til meg. Jeg var i fengsel, og dere kom til meg". 

 

 Vi trenger din hjelp!

Har du klær, sko, leker, husholdningsartikler eller andre ting du vil gi bort, så er det til stor velsignelse og hjelp. Se alle våre mottaksstasjoner i kartet under. Ring oss for å avtale innlevering.

 

Les om landene og områdene hvor vi jobber 

Moldova

Vi har sendt jevnlige biler til Moldova og pastor Doru Cirdei siden år 2000. Pastor Doru driver et stort menighetsarbeid, bibelskole, suppestasjoner, systue og barnelandsby som heter Bethany Christian Center. Det var en liten russisk sommerskole med ti like hus som ligger utenfor hovedstaden Chisinau. Denne gamle russiske sommerskolen er gjort om til en barnelandsby. Her bor det 120 barn (12 barn i hvert hus) som har fått både en mamma og en pappa. Det er frivillige menn og kvinner i menigheten til Doru som har dedikert ivet sitt til å hjelpe foreldreløse gatebarn til et bedre liv. Barna får alt det barn trenger av omsorg, kjærlighet og oppmerksomhet, som igjen gjør at de blir nyttige samfunnsborgere. Visjon Norge har samlet inn store pengesummer gjennom alle disse årene. Dette er penger som er blitt brukt til blant annet til å bygge både skole og utbedre husene på Bethany Christian Center. 

 

Georgia

Inga og Paata er våre kontaker i Georgia. De ble frelst i 1992 under en møtekampanje som Jan Hanvold og VBC hadde i Tver, en by ca. femten mil nord for Moskva. Inga og Paata er halvt georgisk og russisk, og de kjente med én gang at de ville tilbake til Georgia og sette i gang et arbeid blant gatebarn der. Visjon Norge har hjulpet dem i gang med arbeidet, og siden 2005 har vi sendt ca. to containere med mat og klær i året. Inga og Paata jobber ut fra sin menighet i Tbilisi hvor Mamuka er pastor.

Visjon Norge har betalt det nye menighetslokalet der og det er allerede for lite. Vi har også satt i stand alle dusjer, toaletter, matsalen og fjernvarmeanlegget på barnehjemmet i Tbilisi. Vi sender penger månedlig som går til mat på barnhjemmet og mat til fire suppestasjoner. Inga og Paata er daglig tilstede på suppestasjonen i Tbilisi for å sørge for at barna får mat, samt at de hjelper dem med klær og integrering i skole. De andre suppestasjonene ligger i Zugdidi (på grensen til Abkashia), Bathumi (på grensen til Tyrkia) og Gori, som ble bombet da det brøt ut krig høsten i 2008. 

 

Bulgaria

Vi har fått en solid kontakt gjennom pastor Jimmy (Dimitar Luchev), som driver en oppegående menighet i Stara Zagora. Byen ligger ca. tre timers kjøretur øst for Sofia. De arbeider mye blant sigøynere og har ukentlige møter og hjelpearbeid blant sigøynermenighetene over hele Bulgaria. Pastor Jimmy er hovedkoordinator for ca. 600 sigøynermenigheter.  Vårt arbeid sammen med pastor Jimmy er, og vil bli, til enda større velsignelse for de fattige i Bulgaria. 

 

 

 

Estland

Vår viktigste kontakt i Estland er Anatoly Plyushko. En herlig enfoldig mann som vi har samarbeidet med i over tjue år. Han driver suppestasjoner, fritidssenter og hjelper de utslåtte og statsløse russerne i området rundt den russiske grensen i Estland. Anatoly får hver eneste måned en sending med mat, klær og diverse utstyr som kommer de fattige til gode. Vi har også et godt og nært samarbeid med pastor Maksim i Sillamä. Han driver en liten menighet der, hvor Visjon Norge har betalt menighetshuset. De ekspanderer og gjør et fantastisk arbeid med suppestasjoner og hjelp til mennesker som har store handicapproblemer. Det meste av rullestoler, sykesenger og annet utstyr blir nettopp sendt hit til Sillamä.

 

 

Albania

Misjonær Unni Thorsen startet opp et arbeid i Shkodr for ca. 10 år siden. Hun hadde kun vært frelst i tre år da hun fikk på sitt hjerte at hun skulle sette i gang et arbeid her. Hun fikk etterhvert med seg Koli Puka, som i dag fungerer som pastor. Han og Unni driver menighetsarbeid og hjelp til de fattige i et ganske så tungt og dominerende muslimsk område. Vi får månedlige rapporter om at arbeidet går fremover og at folk blir frelst. 

 

Gi nå!

Med din hjelp kan vi sende TV til hele Skandinavia døgnet rundt - året rundt. Støtter du Visjon Norge er du med på å forandre liv!

Gi din gave

På TV akkurat nå

Vis hele

Lik oss på Facebook

Kontakt oss

mail@visjonnorge.com | Tlf: (+47) 32 21 13 00

Mer 

Få vårt nyhetsbrev på e-post

Følg oss i sosiale medier