BILDE: Anne Marit Abeltun har tidligere slitt med både mobbing og rus. I dag holder hun foredrag om at det finnes håp for alle.

 

Møt henne på TV: Anne Marit ble satt fri fra rus etter et møte med Jesus

Anne Marit Abeltun flyttet hjemmefra som 16-åring. Kort tid senere fikk hun problemer med festing og rusmisbruk. Til slutt forsøkte hun å ta sitt eget liv. Men Jesus hadde andre planer.

 

Hør Anne Marit Abeltuns sterke vitnesbyrd i «Studio Direkte» fredag 11. november. Sending fra kl. 20.00

 

Tøff oppvekst
Hun er født og oppvokst i et kristent hjem, men for den da unge jenta var likevel livet alt annet enn lett. Fra ung alder opplevde hun å bli mobbet på skolen. Når hun som 16-åring flyttet hjemmefra fikk hun helt nye problemer. Da ble festing og rusmisbruk en stor del av livet hennes.
–Til slutt ble problemene så store at jeg forsøkte å ta mitt eget liv. Jeg overlevde selvmordsforsøk, men var likevel så nedbrutt at jeg sa til Jesus at han enten måtte sette meg fri eller hente meg hjem, forteller Anne Marit som da hadde rukket å bli voksen. Hun sier at hun heldigvis aldri mistet troen på Herren, selv om fellesskapet med Gud ikke var der.

 

Jesus endret alt
Men det skulle radikalt forandre seg i 2016. Da fikk hun et syn om at Jesus hadde satt henne fri. Samtidig ble det klart for henne at Han hadde helt andre planer for hennes liv enn det hun selv hadde hatt.
–Da ble det gjort klart for meg at jeg skulle forlate Alta for å leve for Jesus. Ferden gikk så til Evangeliesenteret hvor jeg fullførte Bibelskolen, sier hun.

 

Holder foredrag
I dag har hun fått et helt nytt liv. Hun er blitt gift og fått en datter. Hun har også fått tilbake kontakten med datteren hun hadde fra før. Nå er hun opptatt av å holde foredraget «Mobbing – en trist historie med et lykkelig utfall» for å vise at det finnes håp, også for dem som går gjennom svært krevende faser i livet.
–Foredraget er tiltenkt ungdom, men kan være relevant for mennesker i alle aldre. Jeg er fortsatt i startfasen, men håper å kunne besøke både skoler og menigheter på sikt, sier hun til slutt.