BILDE: Onsdag 20. januar kommer bussjåfør, kommunepolitiker, tidligere reality-deltaker og Israel-venn, Benjamin Karlsen, som gjest til Studio Direkte. Her har han akkurat sikret seg ny medalje fra “Jerusalem Marathon”.

 

Møt Benjamin Karlsen i SD: Engasjert på flere plattformer

20. Januar kommer Benjamin Karlsen til Studio Direkte. Karlsen er rik på erfaringer: Bussjåfør, kommunerepresentant for Partiet De Kristne, tidligere detager i TV-programmet “71 grader nord” og flere gjennomførte maratonløp i Israel.

–Dette er en sak jeg er opptatt av å formidle: Du er viktig for Gud, uansett hvor du er. Og Hans kjærlighet kan du spre overalt, her finnes det ingen grenser, sier Karlsen.

Og betydningen av aktivt å forkynne dette budskapet ble ekstra klart for Karlsen under realityprogrammet til TV Norge, “71-grader nord”, for et par år siden:

–Her fikk jeg kontakt med personer fra vidt forskjellige bakgrunner. Men vi fikk raskt et godt forhold til hverandre. Da fikk jeg også behov for å fortelle om Jesus, sier han.

Reaksjonene lot seg ikke vente:

–Men det var bare positive tilbakemeldinger på det jeg fortalte. Det blir ofte snakket mye stygt om oss som kristne i sosiale medier, men det blir annerledes når vi ser enkeltmennesket.

–Samtlige blant reisefølget ble nysgjerrige, det jeg mente ble et gjentagende tema. Og nysgjerrigheten utviklet seg videre til gjensidig respekt, forteller Karlsen.

 

Kritisk til konflikten i sosiale medier

Karlsen er skeptisk til hvorvidt det inntrykket som skapes gjennom internett stemmer overens med faktiske holdninger. Det er en kjent sak at det ofte kan bli hete diskusjoner i kommentarfeltene på sosiale medier.

–Problemet er at man ikke ser mennesket som sitter på den andre siden. En har gjerne en oppfatning man ønsker å kommunisere. Av og til går man dessverre alt for langt, sier Karlsen.

Han kommer heller med en klar oppfordring:

–Gå heller inn med med en klar tanke om at dette mennesket du diskuterer med, også er elsket av Gud.

–Vi skal ikke være så raske med å dømme de som er ulike oss selv, understreker han.

 

Viktig å stå opp for egne meninger

Karlsen er samtidig klar på at det er viktig å stå fast ved egne meninger og verdier.

–Ja, det er helt sant, men det er klart at man skal lytte til andres oppfatninger, og behandle den enkelte med respekt. Da kommer man mye lenger, sier han

 

Og dette prinsippet har Karlsen tatt med seg videre til de mer formelle politiske kanaler. Som kommunerepresentant og førstekandidat på listen til Partiet De Kristne i Notodden, har han stått fast ved flere av partiets hjertesaker, som har skapt konflikt:

–Jeg har vært helt klar på at det med flagging av regnbueflagget på offentlig plass. Det synes ikke jeg, eller resten av partigruppen, noe om. Enkelte representanter fra andre partier har sagt seg enig, men ellers er det klart at dette standpunktet skaper spenning.

–Spesielt etter at våre (partiet, journ.anm.) meninger ble omtalt i den lokale avisen, ble det endel hets fra ulike meningsmotstandere. Anklager om homofobi kom løpende. Selv om det oppleves ubehagelig der og da, er det viktig å spørre seg selv om hva slags fotavtrykk en ønsker å legge igjen.

–Jeg kjemper for å fremme Guds rike på jord, så da er det klart at man må stå ved sine saker, forteller Karlsen

 

Også ruspolitikken er viktig for Karlsen og resten av partiet:

–Vi, som parti, er også svært opptatt av det kommunale retningsvalget i alkoholpolitikken. Vi ser alle problemene alkoholen medfører i samfunnet, spesielt for familiene. Da er det viktig å fremme alkoholfrie alternativer. Det anmoder vi blant annet Vinmonopolet til å legge til rette for.

–Det viktigste er å endre kulturen. Vi ønsker at det skal være mulig å møte mennesker i sosiale settinger, uten alkohol, sier Karlsen

 

Klart engasjement for Israel

Men det er ikke bare i kommunestyremøter Karlsen engasjerer seg. Da det i fjor høst ble aktuelt å stifte lokallag for organisasjonen “Med Israel for fred” kom Karlsen raskt på banen. For Israel er et tema som skaper klart engasjement hos den sammfuensintresserte bussjåføren.

–Dette er en viktig sak for meg. Både politisk, men også mer personlig. Israel er et land jeg har besøkt flere ganger. Der har jeg også løpt maraton ved to anledninger. Dette er opplevelser for resten av livet.

–Jeg husker spesielt godt den første gangen jeg gjennomførte dette løpet. Jeg kunne nok trent bedre på forhånd. De siste kilometerne var tunge. Men, da husker jeg så klart en plakat som lyste opp med teksten “bra jobbet, du er nesten fremme”. Sånn føler jeg det er litt ellers i livet som kristen. Gud heier på oss, selv om det kan være tungt og vanskelig til tider.

–Så dette med maraton i Israel må jeg altså anbefale dere å prøve, forteller Karlsen, med livlig stemme.

 

Dessverre legger korona-virus også hindringer for reiseplaner:

–Nei, I år blir det nok ingen tur til Israel, men vi har høye ambisjoner for neste år. Vi ser at israelske myndigheter har vært veldig flinke til å vaksinere sine statsborgere den siste tiden. Her har nok Norge mye å lære, sier Karlsen til slutt.