BILDE: Prosjektleder i DNT – Edru Livsstil, Linda Hagewick, er ukens gjest til «Live fra Bergen». Da skal det blant annet handle om alkoholens rolle i Norge. FOTO: DNT – Edru Livsstil

 

Alkoholens rolle i «Live fra Bergen»

Tirsdag 23. februar kl. 22 er «Live fra Bergen» tilbake. Denne gang er det prosjektleder i DNT – Edru Livsstil, Linda Hagewick, som blir gjest i studio. Kveldens tema er blant annet alkoholens rolle i det norske samfunn.

 

Linda Hagewick fattet for ti år siden en avgjørelse som i dag er blitt kontroversiell: Hun valgte å gi avkall på alkoholen. Et valg hun mener flere anser som både tabu og «usexy», i en kronikk publisert i Bergens Tidende i januar i år.

 

Hun skriver videre at det ikke var avhengighet som var avgjørende for hennes valg, men heller å kunne «møte verden edru, i alle sammenhenger». Samtidig ble hun bevisst på de betydelige kostnadene alkoholen har påført samfunnet.

 

Lever godt som edru

Og lykke, det finnes – også uten alkoholens pris:

–Kort tid etter at jeg tok valget om å slutte å drikke alkohol, traff jeg mitt livs kjærlighet. Han var tidligere rusmisbruker og hadde lenge gruet seg til å fortelle sin fremtidige kjæreste at han ønsket hun ikke drakk. Tenk, her hadde han gått alle de årene og kviet  seg helt unødvendig, skriver hun i kronikken.

–Jeg er fortsatt Linda, sosial og trivelig. Og fylleangsten, den har jeg ikke savnet, sier hun til BT. 

 

Engasjert i rusforebyggende arbeid 

I dag jobber Linda som prosjektleder i «DNT – Edru Livsstil».

Organisasjonen driver rusforebyggende arbeid, og setter søkelyset på hvordan alkohol og narkotika truer trygghet og velferd. Organisasjonen legger spesiell vekt på sosiale møteplasser og kulturliv uten alkohol som en nødvendighet. Dette er ting som formidles gjennom deres nettsider.

Programledere i kveld kl. 22 som vanlig Linn Myhr og Bjarte Ystebø.

 

PS, DNT er en forkortelse for Det Norske Totalavholdsselskap.