BILDE: Thure Eriksen har kort vei til trenings-manualene. Fysikk er en del av konseptet til TX Vikings og det er viktig med trening. Men alt har en større hensikt, budskapet om Jesus.

 

Slik måtte Thure og TX Vikings tenke nytt

Få har vært mer på farten enn TX Vikings. Invitasjonene har stått i kø for de hardtslående gutta. Men så slo korona-pandemien til og satte det meste på vent fra tidlig 2020. TX Vikings har vært nødt til å tenke nytt.

 

Hjemme hos Thure Eriksen, lederen av TX Vikings, i Gressvik utenfor Fredrikstad kimer telefonen like hyppig som ellers. Aktiviteten er stor, det planlegges for andre og nye opplegg. Men reisevirksomheten er satt på vent.

Thure blar i notatboka for 2020 og setter fingeren på hva han og gutta hans gikk glipp av:

–Kenya, Israel (to ganger), Uganda og Thailand. Det gjelder utlandet. Og her hjemme: Nesodden, Tønsberg, Asker, De fleste byene i Østfold, Drammen, Skien, Ålesund….ja, vi kan stoppe der, sier Thure Eriksen.

 

Siste gang i fjor sommer

Siste gang TX Vikings hadde muligheten til å vitne om Jesus og kjøre sine spektakulære shows var under Camp Meeting på Tromøya utenfor Arendal i fjor sommer.

–Da var Norge sånn noenlunde på normalen igjen. Det var begrenset med tilskuere, selvfølgelig, men det var sterke møter vi hadde for ungdommene den gang, minnes han.

Camp Meeting gikk i regi av Visjon Norge. Og nettopp Norges største kristne TV-kanal er en av de nye veiene som TX Vikings har valgt å gå.

–Vi har vært gjester ved flere anledninger i Studio Direkte. Og vi fikk muligheten til å spille inn to avdelinger med programmer på egen hånd. I første omgang gjaldt det åtte programmer og i neste runde 24, minnes Thure Eriksen. Han håper og tror at det blir en fortsettelse av dette prosjektet.

 

Det mest aktive året noensinne

–Ja, vi må tenkte nytt. 2020 så ut til å bli det mest aktive året vårt. Men så skjedde det stikk motsatte. Vi ble satt på sidelinjen som det meste annet, sier Thure Eriksen. – Vi har også et fullspekket reiseprogram i 2021. Nå håper vi bare at samfunnet snart åpner opp igjen, sier han.

TX Vikings starter bibelskole til høsten. Thure Eriksen gjestet Studio Direkte før påske og snakket om prosjektet. Skolen bærer navnet XDT School, på godt norsk kalt «Ekstrem disippel trening». Starten er 2. september og det er plass til 50 elever som skal møtes hver torsdag på Quality Hotell i Fredrikstad.

–Vi vil ha 50 brennende elever, vi vil skape en ny vekkelses-generasjon, sier Thure Eriksen, leder av TX Vikings som hadde sin første opptreden under landsstevnet til Evangeliesenteret i juli 2004. Og siden har det gått slag i slag, helt til starten av 2020. Da sa det bråstopp på grunn av et virus som slo ut det meste.

–Men vi kjemper videre, ser etter nye muligheter til å presentere det gode og glade budskap, sier Thure Eriksen fra sin base på Gressvik ved Fredrikstad.

TX Vikings er også tilgjengelige på Facebook og Instagram.