BILDE: Mercedes Stautland er utdannet pilot, og ser for seg en fremtid i skyene. Enn så lenge trives hun også godt på kontorplassen hos Visjon Norge, men på denne dagen var været best egnet for ute-kontor. Her fra “Gjestegården”.

 

Søstre fra Canada de siste utlendingene i Visjon Norge-systemet

 

Søstrene Mercedes Marie (21) og Trinity Celeste (20) Stautland er fra Canada, og ansatte i henholdsvis Visjon Norge og Vision Sverige. Med disse to på plass er 11 nasjoner representert på listen over ansatte i Visjon Norge-systemet.

 

De to søstrene fra Canada har varierte arbeidsoppgaver; fra tekstarbeid til tekniske oppgaver på kontrollrommet. Men det viktigste for dem begge er å jobbe mot et felles mål – å spre evangeliet.

–Det er helt utrolig å oppleve at mennesker bli frelst, forteller den yngste av de to, Trinity, fra sitt tilholdssted i Gøteborg.

–Vi har norsk far, så for meg er det også viktig å kjenne vår nasjonale bakgrunn, legger eldstemann, Mercedes, raskt til fra Mjøndalen.

BILDE: Trinity Stautland jobbet for Visjon Norge i 2019. Og i år ble det Vision Sverige. Men speilrefleksen er fast reiseutstyr, uansett destinasjon.

–Første ansatte fra Nord-Amerika

Fra før finnes ansatte fra en rekke steder på verdenskartet i Visjon Norges systemer; deriblant Asia, Midtøsten og Øst-Europa. Etter at de to søstrene ankom Norge for få uker siden, er også og Nord-Amerika plassert på listen.

–Med Mercedes og Trinity i staben, er det nå totalt 11 nasjonaliteter representert i arbeidsstyrken hos Visjon Norge. Og søstrene Stautland blir de første fra Nord-Amerika, forteller TV-leder i Visjon Norge, Gawdat Mtrious.

 

På plass i hvert sitt land

For Mercedes er både Visjon Norge og Skandinavia en fersk erfaring, men det er det ikke for Trinity. Hun har nemlig vært her før. I 2019 bidro hun som frivillig i Visjon Norge. Denne gangen er det imidlertid Vision Sverige og spesifikt Gøteborg, som ble destinasjonen.

–Det passer helt perfekt, for samtidig tar jeg en treårig bachelorgrad på Gøteborgs universitet med vekt på flere av de kreative aspektene jeg også får bruk for i jobben på Vision Sverige; slik som fotografi og kreativt design. Så her skal jeg altså bli en god stund, forteller Trinity.

 

Utdannet pilot – jobber med tekst

Samtidig sitter Mercedes plassert i kontorlokalene til Visjon Norge i Mjøndalen. Her kommer morsmål som engelsk godt med. I første omgang er det nemlig nettsidene til Vision Heaven – Visjon Norge sin engelskspråklige søsterkanal – som ligger i fokus.

–Jeg er faktisk utdannet pilot, så oppgavene jeg er delegert med, å skrive artikler og andre tekster, faller noe utenfor mitt kompetanseområde. Men jeg skal få det til, forteller en positivt innstilt Mercedes.

Hun sier at arbeidsplassen gir trivsel. Samtidig er nok kontoret plassert på et par tusen fots høyde under det hun selv foretrekker, for planene er fortsatt å ta til skyene i fremtiden.

–Men først skal jeg bli her ut sommeren. Så får vi se hva som blir neste stopp. Så langt er jeg usikker på om det blir USA eller hjemlandet Canada som blir min fremtidige hjembase, men tiden få vise. Jeg stoler på at Gud plasserer meg der jeg hører til, forteller Mercedes.

 

Kom hit gjennom farens nettverk

Men hvordan det har seg at to kanadiske jenter finner veien til Skandinavia og Visjon Norge, er jo nærliggende å lure på. Og her har de begge en lang historie å fortelle, så vi får ta den i korte trekk:

Søstrene Stautland forteller at deres norske far, opprinnelig fra Tønsberg, for mange år siden befant seg på reisefot i Nord-Amerika. Den gang jobbet han for et kristent teater. Det skulle ikke lange tiden, eller mange forestillingene, til, før han møtte deres mor. Siden da har han vært bosatt i Canada. I dag driver han et kristent medieselskap, og det er gjennom dette kontaktnettverket at han kom i dialog med Visjon Norges TV-sjef, Gawdat Mtrious. Etter det tok det ikke lange tiden før døtrene og jobb, ble tema.