BILDE: Kristine Haugen har levd et krevende liv, men har nå god grunn til å være fornøyd. Hun har nylig publisert sin første bok med tittel «Gæærn», og er med det for alvor i gang med en ny karriere som forfatter. Hun er gjest i Studio Direkte mandag 3. mai.

 

Kristine var «gærn», men valgte heller å følge Jesus

Etter et hardt og utsvevende liv med rus, festing – og til slutt et lengre opphold ved en psykiatrisk institusjon, sa det til slutt stopp. Nå har Kristine Haugen møtt Jesus og skrevet bok om valgene som gjorde henne «gærn».

Forfatter Kristine Haugen (33) er gjest i Studio Direkte mandag 3. mai. Hun kommer for å fortelle om sin nye bok «Gæærn», og hvilke erfaringer som ligger til grunn for den spesielle tittelen.

–Jeg blir sterkt rørt over det jeg leser i denne boken. Dette er en sterk historie om en kvinne som er helt åpen om sine dypeste traumer og nederlag. Jeg ser frem til å få et personlig møte med denne sterke kvinnen på mandag.

Det forteller kveldens programleder, Randi Filtvedt Johansen.

–Jeg åpnet opp om alt

–Deler av boka er tøff kost, men jeg føler det er viktig å fortelle alt. Det er så lett for unge mennesker å ta valg som ødelegger hele livet, forteller hun til Avisen Hadeland.

Forfatteren retter seg i denne boken mot tenåringsjenter med egen historie, med håp om at andre kan lære av hennes erfaringer.

I boken er det ingen tvil om at alle kortene legges på bordet. Her får vi lese om en ung jentes møte med rusen, og ikke minst hvilke følger tilfeldig sex, fikk. I boken skrives det om en kveld hun valgte å bli med to tilfeldige menn hjem fra byen for «fest og moro», mens moren passet datteren.

Bokens kapitler har fått titler, basert på stadier gjennom Kristines liv. Deriblant «walk of shame», eller «skammens spasertur». Det er et begrep som beskriver følelsen og skammen etter tilfeldige seksuelle møter; gjerne dagen etter en ruspreget kveld.

Fra tvangsinnleggelse til redningen i Jesus

Men til slutt sa det altså stopp. Da hadde hun testet det meste som fantes av narkotiske stoffer på gata. Etter en tvangsinnleggelse og påfølgende erfaring som hjemløs langs hovedstadens gater, fant hun til slutt veien inn i en kirke. Der ble hun tatt godt imot av en kvinne som snakket varmt om Jesus, og Kristine ble frelst samme kveld.

I dag omtaler hun seg selv som «renset», har kommet seg tilbake på beina med et bedre forhold til familien og ny karriere som forfatter.

Boken kan kjøpes på forfatterens egne nettsider som passende nok heter renset.no