BILDE: Gavelstad gjestegård ligger idylisk til i Svarstad.

 

Gavelstad Gjestegård i gang med TV-programmer

Gavelstad Gjestegård viste sitt første program på TV Visjon Norge lørdag 5. juni. – Poenget er å la seerne få et glimt av det som skjer her på gjestegården av forkynnelse, sang og musikk, forteller Mangs Netskar.

 

Han er leder på Gavelstad Gjestegård i Svarstad, ikke langt fra Larvik. Han håper også på flere gjester som kan komme og oppleve møtene på stedet, ikke bare se dem på TV.

Det har i lang tid vært kjent at Gavelstad Gjestegård med Mangs Netskar i spissen har blitt sendepartnere på TV Visjon Norge, men det har tatt noe tid før programmene ble ferdig. Til gjengjeld er det nå levert programmer for flere uker. Ambisjonene er å levere TV-program hver uke. de har forberedt dette i ett år før de første programmene ble levert.

 

Opplevelse av atmosfæren

–Poenget med programmene, mener Netskar, er å gi seerne en opplevelse av den atmosfære som er på Gavelstad Gjestegård med forkynnelse, sang og musikk. – Vi vil ikke sende direkte. Det er mye av det som skjer som kun har verdi der og da, men vi presenterer det vi mener har verdi for seeren uansett når de ser det, forteller Mangs Netskar.

 

Lørdag 5. mai kl 12 var det urpremiere for 

Evangelisk Misjon – Gavelstad Gjestegård

Med Bibelens budskap til vår tid.

 

Gavelstad Gjestegård har gjerne et eget arrangement nesten en gang i måneden, – Vi har gjerne 6 til 8 møter en sånn helg og det er disse møtene som blir tatt opp. –Håpet er at de som ser dette på TV, kan oppleve dette så interessant at de selv finner veien og blir med på noen av møtene, forteller Mangs. –Det er stor forskjell på å se det på TV og oppleve atmosfæren på stedet.

 

Brukes til utleie

Ellers brukes Gavelstad Gjestegård til utleie. Kor, korps, menigheter og andre grupper leier stedet for sine samlinger, planleggingsmøter og arrangementer. Dette var en gjestegård med faste gjester lenge før Mangs kom for 10 år siden og de har fortsatt å bruke gjestegården til sine arrangementer.

–Men akkurat nå har det vært stengt, forteller Mangs Netskar, som ser at det igjen er i ferd med å åpnes. –Vi har lagt opp samlinger 1. til 4. juli med Karl-Axel Mentzoni og Charles Hansen og 19. til 22. august med Randi og Hjalmar Johansen og Torun og Ingvar Hansen.

PS: TV Visjon Norge har gjort en egen dokumentar på Gavelstad Gjestegård som du finner ved å klikke deg inn på tvvision.no.

BILDE: Fra et møte på Gavelstad Gjestegård – Arne Borgersen taler

BILDE: Anne Margrete og Mangs Netskar driver Gavelstad Gjestegård