BILDE: Programledernes barn tar kommandoen under tirsdagens «Live fra Bergen». Da er det Thea Myhr og Joel Ystebø som leder sesongens siste program.

 

Sesongslutt i Bergen med barna som programledere

Tirsdag 15. juni er det sesongavslutning på «Live fra Bergen». Da gis stafettpinnen videre til ungdommene Thea Myhr (22) og Joel Ystebø (19) – i hvert fall for én kveld. Og programmet har passende nok fått tittelen «Live fra Bergen jr.»

 

Joel og Thea er barn av henholdsvis Bjarte Ystebø og Linn Myhr, som vanligvis er å se som programledere for «Live fra Bergen». Nå om dagen er de to foreldrene travelt opptatte med å planlegge Norge IDAG sitt årlige sommerstevne, derfor er det passende å la den yngre generasjonen få kjøre sitt eget program.

Så få med deg sendingen tirsdag 15. juni fra kl. 22

 

Følger fast mal med gode gjester

Verken Thea eller Joel følte behov for å gjøre endringer i selve programkonseptet – som det er sterk enighet om fungerer utmerket fra før. I god tradisjon får de med seg gode gjester til studio. Denne kvelden er det følgende som deltar:

 *Daniel Sæbjørnsen, pastor i «Passion Åsane» i Bergen, og leder for nettstedet «Preach!», herunder den kristne medieorganisasjonen «Tro & Medier». Han gjorde overskrifter da han i mai i år leste inn hele Det nye testamentet som podcast, som omtalt fra Norge IDAG.

*Christian Løkhammer, ungdomspastor i Tremorkirken på Sotra i Bergen. Han skal dele sin sterke historie om hvordan han kom til tro og gikk inn i tjenesten for Gud. I ung alder opplevde han å miste sin bror, noe som har hatt stor påvirkning på den unge pastoren.

 

Engasjert ungdom

Å engasjere seg for samfunnet er ikke fremmed for noen av de to ungdommene som skal lede programmet tirsdag. Joel Ystebø sitter i bystyret i Bergen for Kristelig Folkeparti, og er sentralstyremedlem i KrFU. Han studerer også «religion og samfunn» ved Høyskolen for ledelse og teologi (HLT) i Bergen.

Thea Myhr er student ved Universitetet i Bergen, og valgte studieretningen  «sammenlignende politikk». På fritiden er hun engasjert i kampen mot menneskehandel, gjennom rollen som redaktør for «Lightupmagasinet». Et magasin som bruker bevisstgjøring som verktøy i «bekjempelsen av menneskehandel og utnyttelse i verden», heter det på deres nettsider.

 

Ordinære sendinger tilbake i august

Etter tirsdagens program tar «Live fra Bergen» sommerferie, og er tilbake i sin vante form tirsdag 31. august. Da vender foreldre og programledere Bjarte Ystebø og Linn Myhr tilbake i studio.

 

Men godt før den tid avholder altså mediebedriften Norge IDAG, produsent av «Live fra Bergen», sommerstevne med direktesendinger på TV Visjon Norge. Arrangementer finner sted fra torsdag 17. til søndag 20. juni, med sendetidspunkt fra kl. 20 alle dager. Her blir det god musikk og et solid utvalg talere.

 

Utover sommeren oppfordres det samtidig til å hygge seg med tidligere programmer av «Live fra Bergen», fritt tilgjengelig gjennom Visjon Norges strømmetjeneste, Tvvision.no.