BILDE: Kim Ruben Borgsø er gjest i Studio Direkte torsdag for å fortelle om kallet som ungdomspastor og relasjonsbygging. Foto: Privat.

Returnerte til Norge som ungdomspastor – etter kall fra Gud

Norske Kim Ruben Borgsø (24) er oppvokst i Uppsala i Sverige, men ble i 2020 ungdomspastor ved Sentermenigheten i Asker. Der brenner han for å bygge relasjoner og fellesskap blant ungdommen.

 

Torsdag 30. september i kveldens Studio Direkte møter han til samtale med programleder Jan Hanvold om kallet til tjenesten. Følg sendingen fra kl. 20.

 

Han er sønn av Runar Borgsø, mangeårig pastor ved Livets Ord i Uppsala. Etter flere turbulente ungdomsår tok Kim Ruben til slutt et bevisst valg om å følge Jesus:

–Jeg fant til slutt ut at det var lurt å følge Guds plan for mitt liv. Som 20-åring ble jeg elev ved Livets Ord, med påfølgende traineeprogram for unge kristne ledere. Under tiden i Sverige kom kallet til min tjeneste. Jeg oppdaget raskt at oppdraget befant seg i Norge, sier han.

Etter å ha bodd i nabolandet siden 2005 var tiden blitt moden for å vende hjem.

 

Ledet av Herren til hjemlandet

I 2020 ble det utlyst en deltidsstilling som ungdomspastor ved Sentermenigheten i Asker. Kim Ruben forteller om en tid med bønn – var dette var noe for ham? Til slutt kom bekreftelsen fra Herren.

–Rundt samme tid fikk jeg tilbud om studieplass ved Høyskolen for Teologi og Ledelse i Oslo. Dette passet utmerket godt med jobbtilbudet i Asker. Selv om jeg gikk en ny og ukjent hverdag i møte, tvilte jeg aldri på at jeg hadde valgt rett, forteller Kim Ruben.

 

Bevarte fellesskapet, også under korona-pandemien

Ungdomspastoren legger ikke skjul på at jobben til tider har vært krevende. Da han ankom Norge i august 2020 sto landet ovenfor en ny smittebølge med korona-virus. Det ga små muligheter for sosialt samvær. Likevel har fellesskapet i menigheten blitt bevart, også på tvers av ulike grupper:

–Det jeg brenner for er å bygge relasjoner på tvers av ungdommer. Jeg leder en gruppe på et tyvetalls personer med stort kulturelt og etnisk mangfold, med mange fra Etiopia og Eritrea. At et så stort mangfold føler seg hjemme i min menighet, er for meg svært positivt, sier han.

 

–At ungdommen føler seg sett og inkludert, er viktig. Utenforskap og ensomhet var allerede store problemer blant unge før koronaen, og har blitt forsterket etter så lang tid med sosial isolasjon. Kanskje spesielt blant innvandrerungdom, legger han til.

 

Ønsker å skape fellesskap

For tiden er han opptatt av å ikke bare bygge relasjoner og fellesskap internt i egen menighet, men også på tvers av landets mange menigheter. Engasjementet har fått navnet «Sammen for Norge»:

–Det er en god bekjent av meg som først kom opp med denne ideen som fortsatt riktignok befinner seg i utviklingsfasen. Men på sikt håper vi å bygge et ungdomsledernettverk til felles inspirasjon og samhold som kan styrke både lederskapet og øvrige medlemmer engasjert i ungdomsarbeid rundt om i norske menigheter, sier en fremtidsoptimistisk Kim Ruben som ser frem til mulighetene som kommer etter pandemien.