Uke 16: Ikke helt ferdig med påsken – og interessant spillefilm å få med seg

Her kommer en smakebit på det som skjer på TV Visjon Norge denne uken: Vi byr på gode programmer som markerer den viktige påskehøytiden både mandag og tirsdag. Senere i uken blir det både spillefilm og dokumentar av høy kvalitet.

Underviser om påskens betydning

Mandag 18. april kl. 05.00 sender TV Visjon Norge undervisningsprogrammet «Derfor feirer vi påske». Det er tidligere pastor og bibellærer Nils Gustav Johansen (bilde) som underviser om det som er den viktigste høytiden i året. Programmet finnes også fritt tilgjengelig på Visjon Norges strømmetjeneste Tvvision.no. I samme kategori finner du også undervisningsprogrammer som forklarer betydningen av pinse og Kristi himmelfartsdag.

Påskemiks fra Hjertets sang

Tirsdag 19. april kl. 11.00 ser du musikkprogrammet «Hjertets Sang». Med Randi Filtvedt Johansen (bilde) som programleder inviteres det til både gode intervjuer og sterke toner, sammen med varierte kristne artister. Denne gangen kan du se og høre en såkalt «påskemiks». Det vil si en sammensetting av ulike opptak relatert til påske. Dette er en reprise av det femte programmet i niende sesong. Programmet ble opprinnelig vist lørdag 16. april kl. 18.00.

Spillefilm om Første Mosebok

Torsdag 21. april kl. 23:20 ser du den amerikanske spillefilmen «Book of Genesis» fra 2016. Handlingen tar plass fra og med jordens begynnelse. Fortelleren er Jokebed, mor til Moses. Hun må gjemme sin nyfødte, yngste sønn for å unngå at han blir drept av faraos soldater. Jokebed forteller historien om skapelsen, synden til Adam og Eva, konstruksjonen av Noahs ark, og Jacobs kamp med Gud. Filmen er altså basert på Første Mosebok.

BILDE: Edona Staka, her sammen med ektemannen Antonio Marku.

Et møte med albanske Edona Staka

Fredag 22. april kl. 18.00 ser du en dokumentar gjort i Albania om den politisk engasjerte 30-åringen Edona Staka (bilde). Programmet er en del av serien «Veien hjem». Hun er opptatt av at sine yngre landsmenn forblir i landet fremfor å emigrere på søken etter mer økonomisk lukrative muligheter i utlandet. Hun er også en brennende kristen som fikk sitt livs forvandling etter at hun møtte fotballspilleren Antonio Marku. Programleder er Unni Fredstad. Dette er første del av programmet. Andre del ser du til samme tid påfølgende fredag.