BILDE:Det ukrainske ekteparet Victor og Tatjana Petrenko bidro med henholdsvis sterk forkynnelse og unik sang på eget språk forrige søndag. Det skal de fortsette med i tiden som kommer.

 

Studio 28 i Oslo: Satser på menighetsmøter, for og med ukrainere

Ideen om egne møter og samlinger i Studio 28 ble aktualisert etter at pastor Victor Petrenko, hans kone Tatjana og Victors demente mor, klarte å rømme fra Kyiv til Norge. Petrenko måtte forlate sin lokale menighet da bombene falt, og berget livet.

 

Petrenko var å se på TV under påske-sendingene TV Visjon Norge hadde fra Hallingskarvet Fjellstue. Og han var med på søndagens (24. april) sending av «Good News Europe» fra Studio 28. I tillegg er han allerede klar for å være en av talerne ved Camp-meeting på Lista i juli. Men først altså, ideen om en egen ukrainsk samling i Oslo:
-Vi vil starte TV-sendinger og møter på ukrainsk i vårt studio i Møllegata i Oslo, sier Jan Hanvold. I siste utgave av «Rapport», som kommer en gang i måneden, er det meste av innholdet viet nettopp dette prosjektet og familien Petrenkos dramatiske flukt fra det krigsherjede landet Ukraina.

 

Vil hente flyktninger til møter
-Vi har planer om selv å hente ukrainske flyktninger til våre møter og til sosialt samvær. Dette er en stor mulighet for å nå ukrainerne med evangeliet, og de får høre det gjennom en lokal pastor som Victor Petrenko. Og Tatjana er lovsangsleder, så dette blir bra, sier Hanvold. Og han fortsetter:
-Da Petrenko talte på våre møter i Studio 28 og Visjonskirken i Drammen ble møtene sendt på YouTube og Facebook og responsen tilbake var storartet. Så nå vil vi gjerne ta dette et steg videre.

 

Bomberegn i 30 dager
Familien Petrenko levde under bomberegn i 30 dager i Kyiv, Ukrainas hovedstad, før de på dramatisk vis klarte å komme seg i sikkerhet. I Polen ble de hentet og etter hvert satt på flyet til Norge.
De fikk tilhold på Visjon Gjestegård. Pastor Victor og kona Tatjana sier til magasinet «Rapport»:
-Gleden i Herren er vår styrke, selv om vi har mistet alt. Halleluja, sier ekteparet.