BILDE: Reza Ali Mohammadi, 33 år gammel og pastor i Oslo. Den unge iraneren har en spennende historie å berette i «Studio Direkte» torsdag 5. mai.

 

Da Reza kom til Norge skulle alt forandre seg: Møt ham torsdag i Studio Direkte

Reza vokste opp i et muslimsk hjem, men etter at han kom til Norge skulle det skje noe radikalt i hans liv. I Bø i Telemark, i Sommarland, skulle han oppleve å bli helbredet fra en lidelse han hadde i kjeven. Og deretter overga han sitt liv til Jesus.

 

Reza Ali Mohammadi var gjest i direkte-programmet «Midt på dagen» for noen uker siden og fortalte den gang sin gripende historie. Mange ble berørt av det de hørte – og så. Nå er han tilbake på TV Visjon Norge og vil fortelle det samme til et enda større publikum, i «Studio Direkte» fra kl. 20.00.
-Det var slik at jeg jobbet i Sommarland og hadde veldig vondt i kjeven. Det var så ille at jeg ba sjefen min om jeg kunne slippe å snakke med folk. For det gjorde så vondt. Jeg kunne heller bare jobbe med maten, og servere. Da sa sjefen: Kan jeg be for deg? Og det fikk han lov til, sier Ezra.
Den unge iraneren erfarte å bli helbredet fra sin plage. Og deretter var veien til frelsen, ganske kort.

 

Studerte Bibelen på rommet
Ezra begynte å studere Bibelen på rommet sitt, hver kveld. Uten at familien fikk beskjed. Men søsteren hans, som er født i Norge, ble SÅ interessert at også hun begynte å studere Bibelen. Det endte med frelse også her. Og fire år senere ble også foreldrene frelst.
Det som altså startet med en omsorgsfull, kristen leder i Sommarland har altså endt med at en hel familie har gitt sitt liv til Jesus.
Familien kom til Ulefoss, fra Iran, på midten av 1990-tallet og flyttet deretter til Skien. Reza havnet i Ås hvor han gjorde ferdig sin master ved universitetet der. Reza er utdannet sivil-ingeniør og masteren handlet om vann- og miljøklima. I dag bor han i Oslo og er en
av tre pastorer i «Kristent fellesskap». Han er en av gjestene torsdag i «Studio Direkte».

 

Møt også Evert Westerveld
I samme program kommer også Evert Westerveld. I dag 85 år gammel, men som for fire år siden startet en ungdomsklubb i Moss. Det førte til en radikal nedgang i deler av de kriminelle handlinger i byen, blant annet det vi definerer som nasking.
Evert er opprinnelig fra Nederland, men kom til Norge på 1960-tallet da han giftet seg med sin Kristin.