BILDE: Arnfinn Clementsen begynte å reise som evangelist på heltid fra 1976 og hans første pastorgjerning var i Danmark. Han er opprinnelig fra Øvre Eiker i Buskerud og virker i dag som pastor og rådgiver.

 

Arnfinn Clementsen har ukens andakt: Hva betyr det å være himmelvendt?

Jeg husker godt min mormor. Hun bodde hjemme hos oss fra jeg ble født. Hun døde da jeg var 11 år. Mormor var himmelvendt. Jeg kan huske hvordan hun hele tiden forventet at Jesus skulle komme tilbake. Hun var stadig opptatt av himmelen.

 

Samtidig var min mormor praktisk og jordnær. 37 år gammel ble hun enke med tre små barn under fire års alder. Det var aldri noen mulighet for henne til å leve virkelighetsfjernt eller ansvarsløst. Midt i et liv med mange prøvelser var Jesu komme og himmelen for henne et levende håp som holdt henne oppe og ga kraft i hverdagen. Hun var slik til det siste. Helt til hun forlot denne verden, 85 år gammel, ventet hun på frelserens gjenkomst og fokuserte på himmelen.

 

Hva betyr det å være himmelvendt? Det handler ikke om å leve i en drømmetilværelse uten bakkekontakt. Det betyr heller ikke å flykte fra problemer og vanskeligheter, eller ansvar og forpliktelser. Å være himmelvendt har heller ikke noe å gjøre med manglende livslyst eller en tilværelse uten mål og mening. Den himmelvendte er heller ikke «overåndelig», eller bare opptatt av de åndelige ting, men det handler om å ha en dimensjon i sitt liv som er større enn denne verden. Det gjør oss ikke fremmedgjorte for livet her og nå, men det gir oss kraft og inspirasjon til å leve livet og møte hverdagens utfordringer. Med andre ord; Ett liv med bena på jorda og hjertet i himmelen.

 

Dobbelt statsborgerskap. Bibelen oppmuntrer oss til å ha vårt blikk vendt mot det som er der oppe! Vårt hovedfokus er de himmelske verdier og Guds rikes kvaliteter. Som Guds barn har vi vår borgerrett i himmelen. Som menneske i denne verden er jeg norsk statsborger, men som borger av himmelen representerer jeg Hans rike i denne verden.
Vi har lyst til å leve lange og gode liv, og Gud har en god plan for hver eneste en av oss. Han vil at vi skal være til velsignelse for andre mennesker. Men vi mister noe vesentlig hvis bare fokuserer på dette livet og glemmer at vi er på vei til et bedre sted. Paulus sier: «For meg er livet Kristus og døden vinning». Med andre ord; et meningsfullt liv og en himmelsk framtid!

 

Mange spør hvordan det er i himmelen. Vi kan lese en del om det i Bibelen, ikke minst i Johannes Åpenbaring hvor den gamle apostelen i fangenskap på øya Patmos får se inn i både endens tid og den himmelske verden. Med vakre ord beskriver han den himmelske verden og det nye Jerusalem. Likevel var han begrenset av menneskelige ord og språk. Det er umulig å beskrive himmelens skjønnhet fullt ut med vårt vokabular.
Av og til kommer det en bok om noen som har «besøkt» himmelen og kommet tilbake. Slike bøker kan være inspirerende. For min del engasjerer det meg lite å finne ut hvordan det ser ut i himmelen. Det som virkelig fasinerer meg er himmelrikets kvaliteter og verdier. Bibelen beskriver himmelen som en fullkommen verden uten synd, vondskap, forbannelse, sykdom, krig, katastrofer. Vi er på vei til et bedre sted!

 

Kristi Himmelfartsdag.
Jesus sa at han skulle gå bort og berede et sted, en bolig, for den som tror på ham. Kristi Himmelfartsdag minner oss om dette. Jesus fòr opp til himmelen og skal komme igjen, og i mellomtiden har vi et oppdrag å gjøre, å forkynne evangeliet for alle mennesker! Jesu gjenkomst er håpet for den som tror – og for vår verden!
Når vi tar imot Jesus flytter himmelen inn i oss, og når livet her på jorden er over flytter vi inn i himmelen!