BILDE: Geir er fortsatt en aktiv mann, selv om det er blitt mange år siden idretts-karrieren. Her fotografert på tur sammen med sin faste følgesvenn førerhunden Gigi. Foto: Dag Buhagen / Norge IDAG.

 

Tidligere Paralympics-vinner gjester Studio Direkte torsdag

Han har konkurrert på verdenstoppen i flere idretter som del av De paralympiske leker. I 1976 sikret han seg sølvmedaljen i svømming. I 1980 gikk han rett til topps i langrenn. Men de siste tre tiårene har Geir viet store deler av hverdagen til bønn og og veiledning for syke.

 

–Det står i Bibelen at vi skal trøste andre med den trøst som Gud har trøstet oss med i våre trengsler. Der har jeg selv en del erfaring. Jeg liker derfor å be for syke, men også å veilede folk som for eksempel sliter med psykiske ting, forteller han til avisen Norge IDAG.

 

Alltid vært opptatt av idrett
Til tross for sine utfordringer har idrett alltid vært en viktig del av livet til Geir. Foreldrene var flinke til å tilrettelegge, hvilket altså fikk sine resultater. I De paralympiske leker i 1980 vant han OL-gull på 10-kilometers langrenn og i stafett. Han vant samtidig bronse på 20 kilometer. Fire år tidligere, som 15-åring, konkurrerte han i sommerlekene i Canada. Da tok han sølv i svømming på 100 meter bryst.

 

Fikk et sterkt møte med Den hellige ånd
Geir Ålien har levd hele livet som blind. Han ble født med sterkt nedsatt synsevne. gjennom årene har hans evne til å se, blitt gradvis redusert. Dette ledet til at han slet med ensomhet, depresjon og dårlig selvbilde opp gjennom oppvekstårene. Men da Geir var i slutten av tenårene oppdaget han den kristne radio-kanalen OFK-radio med Hans og Liv Bratterud.
–Etter to år med stadig forkynnelse var jeg klar for å bli en kristen. Jeg sa ja til Gud. Siden da har jeg aldri tvilt på Herren, sier han til Norge IDAG.

 

Bruker flere timer om dagen på bønn
I dag er det blitt mange år siden Geir konkurrerte i idrett. Det betyr på ingen måte at han har lagt fra seg alt engasjement. Fra leiligheten i Sumatra på Møvik utenfor Kristiansand er han fortsatt en aktiv mann. Men nå er det heller bønn og veiledning for syke, det dreier seg om. De siste 30 årene har han pratet med mennesker i snitt to timer på telefonen hver eneste dag. Ikke alle er enige i hans prioriteringer:
–Et kjent utsagn er ofte «tenk om de ikke blir helbredet». Jeg pleier å si: «Hvis noen ber for øynene mine, så kan det i hvert fall ikke bli verre», forteller han til Norge IDAG.

 

Gjester Studio Direkte
«Studio Direkte» sendes på TV Visjon Norge alle kvelder fra kl. 20.00 til 23.00. Torsdag 14. august er altså Geir Ålien gjest. Jan Hanvold leder sendingen.