BILDE: Slik pakkes det i Moldova, en stor ring av frivillige med esker i armene som går fra post til post. Pakking og utdeling skjer rett på andre siden av nyttår, men DU kan få være med å bidra til aksjonen fra mandag 28. november.

 

På TV fra mandag: Klart for den store julepakke–aksjonen til Moldova

Visjon Norge kan feire 20 år neste år, og julepakke-aksjonen til Moldova gjennomføres på 19. året. Prisen for hver pakke er 500 kroner. Innholdet blir innkjøpt og fordelt lokalt i Moldova og vil være til stor hjelp for fattige.

 

Så lenge kostnadene av nødvendige matvarer er billigere i Moldova enn i Norge, så er det lønnsomt å gjøre selve innkjøpene lokalt. I tillegg til mat og annet nødvendig til husholdningene, vil pakkene også ha innhold av skolemateriale.
-Pakkene vil hjelpe de fattige menneskene i Moldova for flere uker fremover. For mange kan det være snakk om liv eller død, sier TV-leder for Visjon Norge, Gawdat Mtrious.
-Visjon Norge har hjelp til fattige som en av sine fire søyler og arbeidet vi har bidratt med i Moldova har vært betydelig. Gjennom året har vi flere aksjoner rettet mot arbeidet vi gjør i landet i samarbeid med Filadelfia i Chisinau, hovedstaden, og til menigheten i Sarata Galbena der Viktor Kulyak er pastor, sier Mtrious.

 

Pakkingen utenfor skolebygget
Pakkene blir gjort ferdige på den store skoleplassen på Betania-senteret utenfor hovedstaden rett over nyttår. Med esken i armene går frivillige medhjelpere rundt i ring og får fylt opp det som skal til i hver enhet. Eskene blir så lastet på trailere og fraktet til de aktuelle stedene som nyter godt av julepakkene. Pakkingen i Moldova skjer rett på andre siden av det nye året.
For Moldova feirer jul 7. januar og de forskjellige utdelingene, og tilstelningene som er forbundet til dette, skjer så i dagene før.
Hvert år sendes denne begivenheten direkte på TV Visjon Norge. Det samme skjer også denne gang, ved starten av januar i 2023.

 

Kulyak og Cirdei kommer
Men ført altså, selve innsamlings-aksjonen i Norge, fra 28. november til 9. desember.
Pastor Viktor Kulyak fra Sarata Galbena vil være med i studio i Mjøndalen den første uken av kampanjen, og Doru Cirdei, pastor i Filadelfia-kirken i Chisinau, vil være med den andre delen av aksjonen.
Partnere av Visjon Norge og seere av TV-kanalen har flere ganger ringt vårt sentralbord og spurt når aksjonen starter.
For mange er dette årets store giver-dugnad, en tradisjon som svært mange ser frem til hvert år.
Følg med fra mandag 28. november 2022.

BILDE: Mange frivillige i vandring med esker som skal fylles. En gedigen dugnadsaksjon gjøres i Moldova med dette prosjektet.