BILDE: Det er ikke noe negativt å si på animasjonene i denne filmen.

Filmen «Pilgrims Progress» sendes 22. desember: –Kanskje den beste på ti år

I denne filmen følger vi karakteren Christian som opplever utfordringer langs ferden. Men ved å gå den rette veien reiser han i medvind. Følg med på TV Visjon Norge 22. desember kl. 20.00!

 

–Dette er kanskje den beste kristne animasjonsfilmen som er produsert de forrige ti årene. Det er for oss stort å kunne sende denne filmen på Visjon Norge, sier kanalens TV-leder, Gawdat Mtrious.

Filmen er basert på den klassiske kristne romanen «The Pilgrims Progress» fra 1678, skrevet av John Bunyan. Boka solgte enormt i både sin tid og i dag, og regnes som en av verdens mest leste bøker.

 

Distraksjoner langs hele ferden
I filmen, som i boken, opplever hovedkarakteren Christian motstand underveis på reisen fra «The City of Destruction» og helt frem til destinasjonen «Celectial City». Han setter ut på ferden for å unnslippe byrdene fra hjembyen, i håp om en bedre tilværelse ved ankomst. Det skal imidlertid bli alt annet enn enkelt å komme frem. Den ultimate fienden forsøker nemlig å både distrahere og ødelegge for Christian langs hele ruten. Karakteren opplever likevel at han tar seg seirende frem ved å sette fokus på målet.

 

Kristen film fra 2019
Denne animasjonsfilmen er produsert og regissert i 2019 av Robert Fernandes. Med bruk av moderne animasjonsteknikker lykkes han i å gjenfortelle ett av historiens beste bibelsk-inspirerte eventyr med kvalitet som både kan måles i verdier og underholdning. Dette er absolutt ikke noe du ønsker å gå glipp av. Men om du skulle være så uheldig å gjøre det, sender TV Visjon Norge reprise av filmen torsdag 29. desember kl. 22.00

PS, den norske tittelen for filmen er «Pilgrims vandring». Det kan samtidig nevnes at den sendes med norsk tekst.