BILDE: Kreshnik Ceka, eller godt og godt Nick – slik de fleste blant hans kollegaer kaller ham – har full kontroll på teknikken og designet bak kanalens tilstedeværelse på digitale plattformer.

Visjon Norges internasjonale miljø: Nick styrer både design og teknikk

Enkelte vil mene at det var tilfeldigheter at albanske Kreshnik Ceka skulle ende opp i Norge. Andre at det var ved Herrens ledelse. Én ting er uansett sikkert: Mye av kanalens digitale tilstedeværelse ville vært vanskelig uten ham.

 

Kreshnik Ceka ble født i den lille grensebyen Tropojë i det nordlige Albania. Der fikk han føle på grusomhetene fra Kosovo-krigen på kroppen. Byen var en del av våpentransporten under Kosovo-krigen i 1998, men var også tydelig preget av kriminalitet under den da unge guttens oppvekstår.
–I årene 1997 til 2000, bare i min hjemby med rundt 5 000 innbyggere, ble 150 unge menn skutt og drept. Det var ikke lett. Vi fryktet for våre liv hele tiden. Jeg takker Gud for at Han beskyttet meg og min familie, forteller Kreshnik.
Den psykiske belastningen var vel så krevende som de faktiske farene som utspilte seg, mener han, og forteller om søvnløse netter i frykt for hva som kunne skje med han og resten av familien.
–Det var umulig å slappe av. Jeg var hele tiden bevisst på situasjonen vi befant oss i. Slik var det å vokse opp i Tropojë den gang, fortsetter han.

 

Følte en lengsel etter Jesus Kristus
For å unnslippe de vanskelige forholdene ble han sammen med sin søster sendt til en barneleir i den mindre utsatte albanske byen Lezhë. Der ble han gradvis en del av et kristent miljø. Og det var noe helt nytt for søskenparet som hadde vokst opp i et muslimsk hjem.
–Plutselig en natt kjente jeg en sann lengsel etter å ta imot Jesus Kristus i mitt hjerte, sier han. Ferden videre førte ham til Kosovos hovedstad Pristina hvor han tok en teknisk bachelorgrad i data. Og etter hvert kom han til Norge.
–Jeg kom til Norge og Stange på Hedmarken gjennom organisasjonen «Ungdom i Oppdrag». Først kunne jeg tenke meg å reise på et oppdrag på Hawaii, men slik ble det altså ikke, sier han.

 

Flere viktige roller
Etter hvert som tiden gikk, endte han altså opp i Drammen. I dag er han gift og har to unge sønner. Han har også en sterk lidenskap for fotografering. Det er bare en av flere av hans oppgaver på Visjon Norge. Her har han også et betydelig ansvar for teknikken og designet på Visjon Norges nettsider og strømmetjenester, samt i sosiale medier, sammen med kollegaene i Visjon Norges web-avdeling.

 

Internasjonalt miljø
Kreshnik Ceka er én av mange ansatte på Visjon Norge med bakgrunn fra et annet land enn Norge. Han mener at det er en stor fordel å være en del av et internasjonalt miljø.
Kreshnik er også involvert i Visjon Norges satsing på å bringe evangeliet ut i både Europa og verden, blant annet gjennom de to søskenkanalene Vision Heaven og Vision Sverige.

 

Del av dokumentar
Kreshnik Ceka tok også del i dokumentaren «Kampen om troen og veien til Norge» produsert av Alf Henning Fredstad for TV Visjon Norge i 2020. Selve dokumentaren og en egen artikkel om ham og de to andre ansatte som alle fant veien til Norge og Visjon Norge, finnes fritt tilgjengelig her.