BILDE: Ole Didrik Saugstad, neste gjest hos Jan-Aage Torp i «Hovedstaden».

«Hovedstaden»: Professor Saugstad kjemper for de minste barna

Professor Saugstad, født i 1947, er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi som fremmer vitenskapens plass i samfunnet. Programserien «Hovedstaden med Pastor Torp» ser du hver mandag kl. 19.

Som overlege i neonatologi (nyfødtmedisin) og bestyrer ved Pediatrisk forskningsinstitutt på Rikshospitalet, har han hjulpet de aller minste barna og deres foreldre. Han var også leder for Avdeling for Kvinne- og Barnehelse ved Kvinne- og Barneklinikken på Oslo Universitetssykehus.

I dag møter den tidligere fotballspilleren Saugstad pastor Jan-Aage Torp til en samtale om «jakten på det perfekte menneske». Professoren konstaterer at denne «jakten» har pågått i årtusener, og er ikke blitt svekket i moderne tid.

Men midt i alvoret formidler Professor Saugstad håp.

PS: Se denne episoden av «Hovedstaden med Pastor Torp» mandag 27. mars 2023 kl 19:00 på TV Visjon Norge.