BILDE: En del av de faste programlederne i «Midt på dagen» samlet til en liten markering torsdag 23. mars. Fra venstre Liv Søvde Kallevig, Pernille Wellerop, Gøril Kristoffersen, Terje Kingsrød og Tom Omdal.

To år på lufta: «Midt på dagen» har hatt 1300 gjester fra mange land

Hver uke, fra tirsdag til og med fredag, er det duket for «Midt på dagen». Og som programtittelen forteller, dette er hverken morgen-eller kveldssending, det er fra kl. 12 til 14, midt på dagen. Og det er direkte.

 

-Vi er svært fornøyd med dette konseptet, sier TV-leder Gawdat Mtrious. – Programmet er ment både for radio og TV. Studio er laget for å huse to programledere, eller en programleder og en gjest. Også teknikken holder til i samme rom. Og de tre kameraene er ubemannet. Det innovativt og enkelt på samme tid, sier TV-lederen om produksjonen.
«Midt på dagen» har til enhver tid to programledere. I snitt har de tre gjester hver å presentere for publikum, dag etter dag.
-Vi har hatt rundt regnet 1300 personer som har vært gjester i disse to årene. Flere av dem har også vært med flere ganger. Så totalt sett har vi nok hatt innslag av gjester som nærmer seg 2000 opptredener, sier Mtrious.

 

Grenser er ingen hindring
– De fleste er naturlig nok hentet fra Norge, men landegrenser har ikke vært noen hindring. «Midt på dagen» kjenner ingen grenser. Pandemien fremskyndet dette med å snakke på videolink, og det har ikke avtatt. Så verden er sånn sett blitt litt enklere, sier Gawdat Mtrious.
Programmet har vært en fin plattform for å utvikle nye programledere til TV Visjon Norge. Det har vært noe gjennomtrekk i løpet av de to årene, men ikke så mye.
Programmet har, i tillegg til gjester og aktuelle temaer, bydd på en liten annen type musikk enn den man finner i den tradisjonelle kveldssendingen «Studio Direkte». Og «Midt på dagen» har også hatt som mål å binde hele TV-dagen på Visjon Norge mer sammen. Her skal folk få høre og se hva som har vært, og hva som kommer, utover dagen og kvelden.
«Midt på dagen», i all sin enkelthet, er et billig konsept og en programpost, på direkten, som er blitt tatt godt imot av kanalens seere.