BILDE: Karoline Nyhaug representerer «Ungdom i Oppdrag», som er initiativtaker for «The Send» i Norge. Hun tror arrangementet både vil være trosstyrkene og motiverende for misjonsarbeid.

«The Send» på lørdag: – Tror flere unge får møte Jesus for første gang

Det var mer enn 9.000 mennesker samlet i Telenor Arena da arrangementet ble avholdt for første gang på norsk jord i fjor. Karoline Nyhaug er representant for «Ungdom i oppdrag» som er en av arrangørene av «The Send». Hun har store forventninger.

 

–Arrangementet i år vil gi en «boost» til unge som står alene som kristne på skolen eller andre steder, fortalte representant Karoline Nyhaug i direkte-programmet «Midt på dagen» på TV Visjon Norge.

I «Midt på dagen» sist fredag var «The Send» tema. Det er «Ungdom i Oppdrag» som er initiativtaker for arrangementet i Norge. Karoline Nyhaug fortalte om hva man kan vente seg i år.

 

Gjorde enormt inntrykk
Aller først fortalte hun om fjorårets arrangement, som skal ha vært helt unikt – og at det finnes en stor kraft i å samle seg som kristne.
–Jeg ble blant annet fortalt om en ung gutt som kom springende gjennom folkemengden og fortalte at han endelig innså at han ikke sto alene i troen. Sånt gjør inntrykk. Arrangementet er med på å gi en «boost» til dem som opplever å stå alene som kristne på skolen eller andre steder, fortalte hun.
Karoline opplevde også at det var mange unge som fikk et møte med Den hellige ånd for første gang. Flere ble også helbredet.
–Selv var jeg med å be for en venninne. Hun ble helbredet for en kneskade. Det er bare ett av mange eksempler, sa hun.
TV Visjon Norge var på plass sammen med Kanal 10 den 25. juni i fjor og sendte fra arrangementet. Det kommer også til å være tilfelle den 13. mai i år når «The Send» finner sted i Ekeberghallen i Oslo. Det 11-timer lange arrangementet blir TV-overført i sin helhet fra klokken 12.00 på formiddagen til 23.00 på kvelden.

 

Arrangeres i tre byer
I år utvides arrangementet til å ta plass i tre norske byer (Oslo 13. mai, Kristiansand 27. mai og Stavanger 10. juni). TV Visjon Norge er altså på plass under førstnevnte.
– Mål og budskap er det samme: Å hjelpe unge mennesker til å leve helhjertet for Jesus i både tro og handling. Tanken i år er å samle lokale mennesker nærmere egne hjemsted. De lokale samarbeidsorganisasjoner får i år ansvaret med å følge opp ungdommene i bakkant, sa hun.

 

Lokalt preg
Hun sier at det generelt i år blir flere norske foredragsholdere enn i fjor, men at det kommer til å variere noe fra sted til sted. Likevel kommer det talere fra både inn og utland.
–I Oslo får publikum blant annet høre leder for Pinsebevegelsen Øystein Gjerme, den svenske artisten Sebastian Stakset, leder Joakim Magnus i Skaperkraft og evangelist Luke Greenwood, bare for å nevne noen, sa hun.

 

Store forventninger
Hun mener at den unge generasjonen har et sterkt kollektivt samhold, og at det derfor er viktig å vise at man ikke står alene i å følge Jesus.
–Dette er et vendepunkt. Jeg tror at unge mennesker også i år kommer til å få et personlig møte med Jesus, og at ikke-kristne blir frelst. Mange kommer nok også til å bli kalt til å forkynne Evangeliet blant både venner og på skoler – og ikke minst i utlandet, fortalte Karoline.

 

Dette er «The Send»
«The Send» ble for første gang avholdt i den amerikanske delstaten Florida i 2019. Da var det 58.000 unge mennesker som deltok. Etter det har kristne organisasjoner latt seg inspirere rundt om i hele verden til å avholde det samme arrangementet med det samme formålet, utruste og motivere unge voksne til å reise ut på misjon. I Norge er «Ungdom i Oppdrag» initiativtaker. Det er imidlertid et stort antall kristne aktører som står sammen om gjennomføringen.
I år gjennomføres «The Send» i tre norske byer: Oslo, Kristiansand og Stavanger. Visjon Norge produserer altså fra førstnevnte. Det er også dette arrangementet som finner sted først.
Da arrangementet i 2022 for første gang ble avholdt i Norge i Telenor Arena, var det mellom 9.000 og 12.000 mennesker som var til stede.