BILDE: Anne Margrethe og Mangs Netskar er fortsatt «still going strong» på Gavelstad Gjestegård. I en alder av 81 år stopper ikke Mangs å tenke innovativt om dette stedet.

Eventyret på Gavelstad – kristne konferanser for fulle hus, og på TV

Gavelstad Gjestegård ligger i Svarstad i Larvik kommune. Et stykke fra Hvittingfoss og enda lenger fra E18. Men folk finner frem hvor gang det inviteres til konferanse. Og det skjer omtrent ni ganger i året.

 

Du har kanskje fulgt TV-sendingene på kveldstid den siste uken, fra sist søndag 30. juli til og med fredag. I tillegg til kveldsmøtene har det vært tema-timer på formiddagene som også vil bli vist på TV Visjon Norge. To av disse vises for øvrig fra kl. 22 til 23 lørdag og søndag denne uken, 5. og 6. august (se egen sak).
Det er Anne Margrethe og Mangs Netskar som eier og driver Gavelstad Gjestegård. Den 1. juni i år har de vært her i 14 år. Mangs hadde akkurat gått av med pensjon da han fikk en klar innskytelse fra Herren om å bli leder av en stor gjestegård med 43 rom og totalt 100 sengeplasser. Det er nærliggende å kalle ham hotell-direktør, men det vil ikke Mangs. Det er ikke så passende. I dag er han 81 år gammel, og hun 76. Og de har ingen planer om å trekke inn årene, i stedet ser de etter nye muligheter for dette stedet.

 

Kanskje en ny møtesal?
Det siste tilskuddet er et flunkende nytt studio for TV-produksjon på toppen av det nyeste bygget på den 12 mål store eiendommen.
For ved siden av selve Gjestegården har det nå reist seg et leilighetsbygg (fire leiligheter) der toppetasjen er prioritert for TV. Studio-sendingene fra konferansen sist uke har foregått her.
Det er Mangs og kona som selv har investert i studio-fasiliteter og fått hjelp til design og andre praktiske ting fra representanter i Visjon Norge.
I en alder av 81 år går Mangs Netskar og tenker på sitt neste prosjekt, nemlig å bygge en helt ny møtehall på eiendommen. Den nåværende, kalt Carnegie Hall, er i minste laget, og i eldste laget. Han stresser ikke med prosjektet, «jeg er jo tross alt ingen ung kar lenger», men ser ikke bort fra at dette blir en realitet.

 

Skolekorpsene er her
-Carnegie Hall har virkelig gjort jobben sin. Det har vært mange skolekorps som har benyttet dette stedet og de har øvd i møtesalen. Og det gjør de fortsatt når de kommer på besøk, sier Mangs Netskar.
Musikk-korps, med overnattinger og øvelser, er en stor det av det ikke-kristelige innslaget på Gavelstad Gjestegård. Og mange private arrangementer som konfirmasjoner, brylluper og begravelser. Og altså, i snitt ni kristne konferanser i løpet av året, i regi av «Evangelisk misjon». Det er Mangs Netskar som leder dette og han har valgt å legge på en undertittel til navnet «Med Bibelens budskap til vår tid».
Denne uken har Øyvind Benestad vært her, Truls Olufsen Mehus, Stig Magne Heitmann, Tone Lise og Per Chr. Gustavsen, Terje Berg, Cecilie Marie Røinås og Gunnar Jeppestøl.
Da Olufsen Mehus, KrF-politiker og del av Kristent ressurs-senter, var her, var det flere som ikke fikk plass i salen.
-Evangelisk Misjon startet som en traktat-misjon på 1960-tallet, forteller Mangs Netskar. – Men på midten av 70-tallet fikk jeg både traktater, brosjyrer og kasseskrin i fanget, det var jeg som skulle lede dette videre, sier han.

 

Gavelstad på 12 mål eiendom
Historien er lang derfra og frem til han plutselig skulle få et sted hvor han virkelig kunne få satt tittelens navn og undertittel i funksjon.
-Jeg fikk kjøpt Gavelstad Gjestegård for 5,5 millioner kroner da jeg gikk av med pensjon. Stedet hadde 10 mål eiendom, jeg har plusset på til 12 siden den gang, og bygningsarealet var 2500 kvm. Og vi kunne flytte rett inn og ta det i bruk, sier Mangs Netskar.
Han og kona Anne Margrethe takker Herren for oppdraget, for kjøpet og for den styrke de fortsatt har til å drive dette stedet som er blitt til så stor velsignelse for så mange mennesker.
PS: Vil du se en egen dokumentar om Gavelstad Gjestegård kan du gå inn på tvvision.no, trykke på DOKU og lete frem til «Min vei mitt liv», undertittel «Livet på Gavelstad».