BILDE: På grunn av stengte og oversvømte veier viste det seg å være fysisk umulig deler av staben til Visjon Norge å komme seg frem til Hallingskarvet Fjellstue. Astri Weber Gellein Laurendz tar uansett programlederansvaret på alvor og leder TV-sendingene fra Mjøndalen ut uken.

Ekstremværet gjør at TV-sendinger fra “Camp Meeting» flyttes til Mjøndalen

Opprinnelig skulle Visjon Norge sende den første TV-sendingen fra «Camp meeting» ved Hallingskarvet fjellstue tirsdag 8. august. På grunn av den pågående værsituasjonen ble sendingen flyttet til Mjøndalen. Det skjer også ut uken.

 

–Jeg ønsker å være helt tydelig på en ting: Konferansen er på ingen måte kansellert. Ekstremværet gjør at vi har valgt å flytte TV-produksjonen til TV-studio i Mjøndalen. For publikum sin del blir det de samme talerne. Programmet gjelder fortsatt, forteller programleder Astri Weber Gellein Laurendz.
Etter den opprinnelige planen skulle hun vært på plass ved Hallingskarvet Fjellstue for å lede TV-sendingene for TV Visjon Norge. Nå blir hun altså programleder fra Mjøndalen i stedet ut uken.

 

–Ingen forandring for TV-publikum
Programlederen forteller at værsituasjonen som rammer store deler av Norge naturligvis er dramatisk. Hva gjelder de berørte TV-sendingene, er det liten dramatikk å snakke om:
–For våre titusenvis av seere over hele Skandinavia og Færøyene blir det på så måte ingen forandring. Vi er tilpasningsdyktige og ser til at publikum får det samme innholdet som lovet. Den eneste forandringen, er hvor sendingene fysisk finner sted, sier hun.

 

Slik blir programmet
Konferansens TV-program blir altså så å si identisk med det opprinnelige opplegget som var ment å finne sted på Hallingskarvet Fjellstue. Se oversikten her:
Onsdag 9. august, i likhet med konferansens første kveld, taler to helt spesielle gjester fra Israel:

–Vi har fokus på Israel. Derfor har vi invitert pastorparet Oded og Sandy Shoshani. De er pastorer for den hebraiske delen av menigheten King of Kings i Jerusalem. Sandy leder også organisasjonen Bead Chaim. Dette er et arbeid som «Israelkanalen» har støttet gjennom flere år, forteller Håkon Sengsvoll, som også er leder for «Israelkanalen» på TV Visjon Norge.
Torsdag 10. august kommer pastor Koli Puka fra Albania for å tale. Alv Magnus (tidligere leder av Ungdom i Oppdrag) deltar på videosamtale.
–Han (Magnus) skal fortelle om sine drømmer for guds rike denne høsten. Geir Norum deltar også. Han er leder i Vigeland Bedehus – Et sted som står midt i en stor vekkelse. Det blir ellers hyggelige gjester i studio, forteller Weber Gellein Laurendz.
Fredag 11. august taler Owe Kerygman.
–Han er en salvet profet fra Sverige. Godt kjent fra Inge Røyslands bønnekonferanse i vinter, som fant sted i Møllergata 28. Kerygman skal også være med i forbønn for bønneemner som kommer inn under sendingen. Han en tross alt en bønnens mann, sier Weber Gellein Laurendz.
Hun får også med seg Håkon Fagervik på videosamtale. Han vil dele fra hjertet om hvor Gud beveger seg denne høsten.
Lørdag 12. august deltar pastor Inge Røysland over videolenke.
–Han gleder seg også til å dele hva han har på hjertet for denne sesongen vi går i møte, sier programlederen.
Søndag 13. august, altså under konferansens siste kveld, skal pastor Koli Puka tale på nytt.

Konferansen sendes direkte på TV Visjon Norge alle dager fra klokken 20.00.

 

Rammet av ekstremvær
Det er altså ekstremværet «Hans» som gjør at Visjon Norge har gjort endringer i planene for «Camp Meeting». Meteorologisk institutt og Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut farevarsler på rødt nivå for store deler av landet. Det er Østlandet som i skrivende stund, er mest utsatt.
Det fikk møtevert Håkon Sengsvoll og hans passasjerer erfare tirsdag ettermiddag da de var på vei til Hallingskarvet. Etter å ha passert Geilo ble de møtt med stengte og oversvømte veier. Politiet var i gang med å evakuere beboere langs veistrekningen.
–Da skjønte vi at det ikke var noe annet for oss å gjøre enn å snu rett og slett, fortalte han på telefonen tirsdag ettermiddag.
Samme kveld ble TV-sendingen flyttet til TV-studio i Mjøndalen. Redaksjonsleder Arne Pedersen forsto raskt at det sannsynligvis ikke ville være mulig med TV-sendinger fra Hallingskarvet denne uken.
–Vi ser an situasjonen, men alt tyder på at været gjør at resten av konferansens TV-sendinger går fra Mjøndalen, sa han under «Studio Direkte» tirsdag kveld.