BILDE: Inger Hanvold hadde gode nyheter å komme med under fredagens program av “Studio Direkte”.

Om helsesituasjonen til Jan Hanvold: – Det går bedre nå

I juli fikk Visjon Norges leder Jan Hanvold et alvorlig hjerteinfarkt på reise i USA. Den siste tiden har han vært innlagt ved Drammen Sykehus. Fredag kveld hadde kona Inger gode nyheter å komme med.

 

–Da jeg besøkte ham på sykehuset tidligere i dag gikk han ut av avdelingen og frem og tilbake i gangen. De siste to ukene har han nesten ikke spist annet enn suppe og yoghurt. Når hjertet svikter, svikter også nyrene. Men det går bedre nå, fortalte Inger Hanvold under fredagens program av «Studio Direkte».
Hun kunne samtidig fortelle at hjerteinfarktet var svært alvorlig, og at det var takket være Guds tilstedeværelse at han overlevde. Helt siden den alvorlige situasjonen oppstod, har det vært svært mange som har stått sammen med Jan og familien i bønn.
–Tusen hjertelig rakk for forbønn. Jan er så takknemlig at han begynner å gråte når jeg forteller om alle som ber for ham, fortalte hun.

 

Fikk hjerteinfarkt
Søndag 23. juli ble det kjent at Jan Hanvold hadde blitt rammet av et hjerteinfarkt under en tjenestereise i USA. Etter planen skulle han tilbringe de følgende to ukene på ferie sammen med kona, Inger, og deres to barn. Slik ble det altså ikke. Etter innleggelsen på sykehus ble det foretatt et kirurgisk inngrep. Samtidig ble det bestemt å plassere Hanvold i kunstig koma.
Mandag 31. juli våknet Hanvold fra koma. Til stor glede for familien klarte han å respondere på spørsmål fra omgivelsene ved å nikke eller riste på hodet. Neste steg i behandlingen fulgte påfølgende dag ved å plassere ham i en stol.
Om kvelden søndag 6. august hentet et ambulansefly Visjon Norges leder Jan Hanvold i storbyen Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota. Beslutningen ble tatt i samråd med helsepersonell.
Hanvold ble deretter fløyet til Gardemoen flyplass og fraktet videre til Drammen sykehus. Der har han befunnet seg siden. Nå skal han altså både være bevisst, i stand til å bevege på seg og å kommunisere som normalt.

 

Oppfordrer til bønn
Flere av Visjon Norges programledere har tidligere oppfordret Visjon Norges publikum om å stå sammen med Hanvold og familien i bønn. Oppfordringen gjelder fortsatt i høyeste grad.
–Jeg henvender meg til den store Visjon Norge-familien som Jan er så glad i, om å gå i forbønn for denne situasjonen, fortalte programleder Astri Weber Gellein Laurendz under programmet «Studio Direkte», kort tid etter at det var kjent at Hanvold hadde fått et hjerteinfarkt.
-Men vi må fortsette å be for Jan og hans familie. Bønn hjelper og vi ser frem til ytterligere fremgang for Jan Hanvold, sa redaksjonsleder Arne Pedersen under «Studio Direkte» i forrige uke.