BILDE: Bjørn Thore Friberg blir programleder for “Syng med” sammen med Astri Weber Gellein Laurendz under høstens sesongpremiere.

«Syng med» tilbake 22. august: Friberg vikarierer som programleder

«Syng med» går nå inn i sin femte sesong. Denne høstpremieren blir noe annerledes. Bjørn Thore Friberg danner programleder-par med Astri Weber Gellein Laurendz. Friberg er til daglig pastor i Grenland Kristne Senter (GKS).

 

–Gjennom de årene vi har holdt på, har vi fått erfare at konseptet har økt i popularitet og blitt til en snakkis over hele Skandinavia. Nå gleder vi oss til å legge til rette for en kveld full av nydelig fellesskap hvor vi også henter frem de gode sangskattene, forteller programleder Astri Weber Gellein Laurendz.

Som vanlig er det disse tidspunktene for «Syng med» som gjelder: Dørene på Visjonskafeen åpner kl. 18.30, artistene på scenen starter å spille kl. 19.00 og TV-sendingen starter kl. 20.00. Datoen som gjelder er tirsdag 22. august.

Det svenske artistekteparet Sarah og David Åstrøm blir høstens store åpningsartister. Torill Helene Roksvaag blir ukens gjesteartist.

 

–Flom av forespørsler
Astri Weber Gellein Laurendz erfarer at pågangen av sangønsker i forkant av sendingene fortsetter å strømme inn. Hun anbefaler samtidig alle som ønsker om å benytte seg av denne muligheten.
–Vi har hatt en flom av forespørsler om når vi starter opp. Det samme gjelder antall sang-ønsker som er ringt inn. For all del: Ring Visjon Norges Callsenter om du sitter inne med ett eller flere sangønsker, sier hun.
Publikum som fysisk møter til arrangementet kan som vanlig vente seg både kaffe, høye smørbrød og muligheten til å vinne flotte premier UTEN påmeldingsgebyr.
Det er imidlertid ikke det viktigste for programlederen:
–Jeg er jevnlig i kontakt med folk som er så takknemlige for konseptet at de begynner å gråte. De opplever helse, frelse og fornyelse gjennom de gamle sang-skattene som har gitt dem nærvær med Gud. Det skaper et vekkelses- og fornyelsesmoment, rett og slett, sier hun.

 

Klar for oppgaven
Det er altså Bjørn Thore Friberg som blir Astri Weber Gellein Laurendz sin medprogramleder denne gangen. Til daglig er han pastor i Grenland Kristne Senter i Skien og på fritiden et aktivt medlem av den kristne motorsykkelklubben «Holy Riders». Da han ble spurt, nølte han ikke hva han skulle svare:
–Det sa jeg gledelig ja til. Det er riktignok bare dette ene programmet som gjelder. Jeg har ingen erfaring med «Syng med» annet enn det publikum forteller, sier han.
Programlederoppgaven er likevel alt annet enn ukjent:
–Nei, som sendepartner med Visjon Norge har jeg vært programleder for GKS sine programmer i en ti års tid nå, sier han.
De gangene Friberg selv har fulgt «Syng med» på TV har sendingene falt i god smak og omtaler det som et «flott musikkprogram med dyktige artister». Nå håper han selv å bidra til et godt arrangement.
–Jeg regner med at det blir en god tone mellom meg og Astri, og ikke minst en fin kveld for alle involverte, sier han.
Prosjektleder for «Syng med» er Arnfinn Mygland. Han sier:
–Så vidt jeg kan se, ble «Syng med» sendt første gang 10. september i 2019. Totalt er det blitt sendt 77 programmer, forteller han.

 

PS: «Syng med» ledes vanligvis av Astri Weber Gellein Laurendz og Jan Hanvold. Slik blir det altså ikke under høstens sesongpremiere grunnet sistnevntes helsesituasjon. Hanvold pådro seg et kraftig hjerteinnfarkt på reise i USA i juli, men er heldigvis på bedringens vei (se egen sak).