BILDE: Forlagssjef Svein Andersen gir Herren æren for Herman forlags suksess.

Hermon forlag 40 år: Sjefen gjest i torsdagens «Studio Direkte»

Det var lite som skulle tyde på at det lille kristne forlaget stiftet i Sudndalen, Hallingdal i 1983 ville bli til hva det er i dag. Siden 2007 har Hermon forlag vært den største utgiveren av kristne tekster. Forlagssjef Svein Andersen gir Gud æren.

 

–Det hele startet med at jeg og min kone kjente til et lite antall engelskspråklige bøker vi mente fortjente norske oversettelser. Det var aldri planen at dette skulle bli noe stort. Livets tilfeldigheter, eller kanskje gudfeldigheter, skulle ha det annerledes. Uansett er det ingen tvil om at Herren har fulgt oss hele veien, forteller forlagssjef Svein Andersen.
Forlaget grunnla han sammen med sin kone i Sudndalen, Hallingdal i 1983. Fra deres hjem drev de forlaget som familiebedrift. Over årene har bedriften sett en eventyrlig vekst. I 1997 flyttet forlaget til Kjeller utenfor Oslo. Siden 2007 har forlaget vært rangert som det største blant norske forlag med en kristen profil.

 

Lang historikk
Svein Andersen forteller om 1983 som et godt år for flere kristne initiativ og nevner Evangeliesentetet som også startet under enkle omstendigheter. Hermon forlag ble altså drevet fra en enebolig. Evangeliesenteret fra en garasje.
–Gud hjelper oss gjennom alle livets sesonger. Uten Ham ville ikke noe av dette vært mulig. Hermon forlag ble opprettet i 1983. Likevel skal det nevnes at vi også har tatt over stafettpinnen etter andre kristne forlag underveis. Derfor har vi en lengre samlet historikk enn som så, sier Andersen.

 

Gjester «Studio Direkte»
Svein Andersen er altså forlagssjef for Hermon forlag og gjester «Studio Direkte» torsdag 24. august. Følg sendingen på TV Visjon Norge fra klokken 20.00. Arne Pedersen er programleder for den aktuelle sendingen.