BILDE: Jan Hanvold Ble utsatt for hjerteinfarkt på reise i USA i sommer. Nå forteller han om situasjonen på Facebook.

Jan Hanvold: – Gud er så god, jeg takker for all forbønn

Mandag kveld tok Visjon Norges leder til Facebook for å takke for all forbønn etter hjerteinfarktet i juli. Han forteller samtidig at det ikke er noen motsetning mellom guddommelige helbredelser og legevitenskapen.

 

–Gud er så god. Jeg takker for all forbønn. Jeg var død, men ble reist opp til livet. Hvor takknemlig jeg er til legevitenskapen og forbønn. Det er ingen motsetning i guddommelig helbredelse og legevitenskap. Vi takker Gud for alle fremskritt når det gjelder medisiner, skriver han i det aktuelle Facebook-innlegget.

 

Ble innlagt i USA
I innlegget forteller han både om hendelsesforløpet, sykehusoppholdet i USA og reisen tilbake til Norge.
– Det har gått over en måned siden jeg kollapset hos mine venner i Minneapolis, Tim og Cherri Petersen. Da jeg våknet lørdag den 22. juli, følte jeg at jeg måtte komme meg vekk pga varmen. Jeg kastet meg på flyet til Minneapolis og ble hentet av min venn der. Jeg skulle treffe min familie 24. juli, så skulle vi feriere og slappe av. Jeg takker Gud for at jeg dro til Minneapolis, hvor jeg ble lagt inn på sykehus, skriver han og forteller at det aktuelle sykehuset hadde en såkalt Ecmo-maskin, hvilket var i stand til å overta hans hjertefunksjon.
De påfølgende to ukene ble han liggende i koma før det ble bestemt at han skulle vekkes og fraktes til Norge.
–Deretter kom det et fly med tysk lege og sykepleier, hvor jeg var eneste passasjer, som fraktet meg fra Minneapolis direkte til Gardemoen. En lang reise på 16 timer, hvor jeg ble hentet på Gardemoen i ambulanse og kjørt til Drammens sykehus. Der jeg var en uke før jeg dro hjem, skriver han.

 

Fikk hjerteinfarkt
Søndag 23. juli ble det kjent at Jan Hanvold hadde blitt rammet av et hjerteinfarkt under en tjenestereise i USA. Etter planen skulle han tilbringe de følgende to ukene på ferie sammen med kona, Inger, og deres to barn. Slik ble det altså ikke. Etter innleggelsen på sykehus ble det foretatt et kirurgisk inngrep. Samtidig ble det bestemt å plassere Hanvold i kunstig koma.
Mandag 31. juli våknet Hanvold fra koma. Til stor glede for familien klarte han å respondere på spørsmål fra omgivelsene ved å nikke eller riste på hodet. Neste steg i behandlingen fulgte påfølgende dag ved å plassere ham i en stol.
Om kvelden søndag 6. august hentet et ambulansefly Visjon Norges leder Jan Hanvold i storbyen Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota. Beslutningen ble tatt i samråd med helsepersonell.
Hanvold ble deretter fløyet til Gardemoen flyplass og fraktet videre til Drammen sykehus.
Første uken i august ble det kjent at helsesituasjonen til Jan Hanvold hadde blitt vesentlig bedre ved at han både klarte å kommunisere og bevege seg. En uke senere ble det vurdert at det ikke lenger var nødvendig at den videre behandlingen måtte foregå på sykehus, og at Hanvold kunne utskrives. 

 

Oppfordrer til bønn
Flere av Visjon Norges programledere har tidligere oppfordret Visjon Norges publikum om å stå sammen med Hanvold og familien i bønn. Oppfordringen gjelder fortsatt i høyeste grad.
–Jeg henvender meg til den store Visjon Norge-familien som Jan er så glad i, om å gå i forbønn for denne situasjonen, fortalte programleder Astri Weber Gellein Laurendz under programmet «Studio Direkte», kort tid etter at det var kjent at Hanvold hadde fått et hjerteinfarkt.
-Men vi må fortsette å be for Jan og hans familie. Bønn hjelper og vi ser frem til ytterligere fremgang for Jan Hanvold, sa redaksjonsleder Arne Pedersen under «Studio Direkte» i starten av august.