BILDE: Arne Pedersen, programleder i to dager med fokus på boka om Unni Thorsen.

Boken om Unni Thorsen – følg med i Studio Direkte torsdag og fredag

Hovedpersonen vil være til stede begge dager og fortelle fra sitt arbeid som nå har vart i over 30 år. «Kallet» som er tittel på boken, er ført i pennen av Alf Henning Fredstad. Boken er tilgjengelig for salg under sendingene.

 

Arne Pedersen er programleder begge dager og forteller:
-Den som vil gi 1000 kroner eller mer til Visjon Norge disse to dagene får boka tilsendt. Pengene vil være med på å bidra til ytterligere hjelp for det samarbeid Visjon Norge og «Nødhjelp Albania» har sammen.
Pedersen forteller at det første opplaget av bøker er på 2000 eksemplarer. 250 av disse er beholdt av forlaget Ventura for salg. Det vil si at 1750 bøker er til disposisjon disse to dagene med TV-sending.
-Hvis vi ser på den Albania-aksjonen vi hadde i februar og mars i år så var antallet enkeltgaver i nærheten av det antall bøker vi nå har til disposisjon. Så jeg tror folk må respondere fort her, sier Arne Pedersen.

 

Hovedperson og forfatter er med
Unni Thorsen og Alf Henning Fredstad er med som gjester første kvelden – i to timer. Den siste timen av sendingen vil ha en mer politisk vinkling. På link fra Hammerfest får Pedersen snakke med Truls Olufsen Mehus, 2. kandidat for KrF i byen og Kjell Erland Grønbeck, 1. kandidat for samme parti i Buskerud.
Fredag vil Unni Thorsen igjen være på plass i studio, denne gang sammen med Svein Johnsen, som spilte en vesentlig rolle i tiden før hovedpersonen fikk «Kallet» til Albania. Målfrid Lejbølle er også med denne kvelden i tillegg til Koli Puka, i dag pastor i den menighet som leder nødhjelpsarbeidet ut fra byen Shkodèr i det nordlige Albania.
Den siste timen fredag vil ha et annet fokus. Yngvar Pettersen fra Mjøndalen vil være med da sammen med ekteparet Reidun og Arnold Kristoffersen fra Sandnes.

BILDE: Slik ser den ut, boka om Unni Thorsens over 30 år lange virke blant de fattige i Albania.