BILDE: Leif S. Jacobsen dro til Gøteborg for å spille inn nye episoder rundt emnet «Endetiden og Jesu gjenkomst».

Bergagård og Jacobsen fant tonen – laget ni programmer i Sverige

Bergagård og Jacobsen kjente lite til hverandre da de møttes første gang i juli. Den svenske veteranen kulle lede en programserie om endetiden – med flere gjester. Blant annet Jacobsen. Det ble svært vellykket.

 

Temaet «Endetiden og Jesu gjenkomst» ble gjentatt i Studio Direkte på TV Visjon Norge i august med blant andre Gordon Tobiassen, Geir Jonassen og nevnte Jacobsen som gjester og med Bergagård som programleder. Og båndene mellom sistnevnte og Jacobsen ble ytterligere styrket etter det.
-Ja, nå er vi akkurat ferdig med ni programmer, hver på en halv time, gjort her i Gøteborg, sier Donald Bergagård. – Du vet, Leif er jo så belest og det er en fornøyelse å samtale med han. Vi tok spesielt for oss Matteus evangelium, kapittel 24 i disse programmene. Og litt fra kapittel 25. Vi var svært detaljert, vi kan jo det når vi kun er to som samtaler. Vi tok nærmest for oss vers for vers, forteller en begeistret Bergagård. – Det var fantastisk!

 

Både i Sverige og Norge
Programmene blir gjort tilgjengelig både for TV Vision Sverige og TV Visjon Norge. Akkurat når serien vises her til lands kommer vi tilbake til.
Leif Sverre Jacobsen er en norsk teolog og forkynner. Han er utdannet metodistprest og har vært aktiv både innen metodistsamfunnet, pinsebevegelsen og trosbevegelsen. Han er i dag en del av forkynnerteamet til «Ordet og Israel» og er svært ettertraktet i forsamlinger og menigheter for sin kunnskap og innsikt om Endetiden og Jesu gjenkomst.
-Du vet, Leif har jo skrevet bøker om emnet og det var utrolig å registrere hvordan to av disse ble revet vekk under de tre dagene vi hadde Studio Direkte i juli. Vi oppfordret jo folk til å gi 900 eller 1000 kroner for å få boken. Det var ikke noe mas fra vår side, bare en enkel oppfordring. Det gikk litt tregt i starten, det var tydelig at folk ville høre Leif legge ut om dette. Men i løpet av de tre dagene vi hadde Studio Direkte rundt dette emnet så ble det samlet inn, og solgt bøker, for over en million kroner, sier Donald Bergagård.

 

Stadig like aktive
Som vanlig reiser 87 år gamle Bergagård til Florida i USA nå i høst.
-Vi reiser 2. oktober og kommer tilbake til Sverige i april neste år. Men vi kommer neppe til å ligge på latsiden, jeg har laget mange programmer i USA tidligere også, sier Donald Bergagård.
Man skulle ikke tro den svenske sangeren, forkynneren og programlederen nærmer seg de 90.

BILDE: Donald Bergagård fant tonen med EN spesiell nordmann i juli og august.