BILDE: I «Studio Direkte» tidligere i september fortalte Cherrie Peterson om den dramatiske hendelsen i sommer.

Cherrie ble vitne til Hanvolds hjerteinfarkt: Nå forteller hun sin historie

Cherrie Peterson deltok som gjest over videolenke i «Studio Direkte» tidligere i september. Da fortalte hun sin historie om hvordan det var å være vitne til Jan Hanvolds plutselige hjerteinfarkt.

Jan Hanvold var på tjenestereise i USA da den alvorlige situasjonen inntraff. Etter planen skulle han videre på ferie til pastorparet og hans personlige venner gjennom 30 år, Tim og Cherrie Peterson, i den amerikanske delstaten Minnesota. Resten av familien til Hanvold planla å komme kort tid senere.
–Jan ankom noen dager før planen. I forkant hadde han ringt og fortalt at han kom i rullestol. Det skremte meg. Da jeg møtte ham på flyplassen var det opplagt at han måtte på sykehus. Der ble han gitt medisin, før vi reiste videre hjem til oss, fortalte Peterson.

 

Ble gjenopplivet
Utover kvelden og natten ble Jan Hanvold gradvis sykere. På ett tidspunkt ble det bestemt at han måtte tilbake på sykehus, selv om ingen på daværende tidspunkt forsto hvor alvorlig situasjonen faktisk var.
–På morgenkvisten ble det svært kritisk. Jan ble gjenopplevet og plassert på livsstøtte. Legene sa at han var den sykeste pasienten på hele sykehuset, fortalte Peterson.
To måneder senere er situasjonen en helt annen. Jan Hanvold deltok selv som gjest under det aktuelle «Studio Direkte»-programmet, ledet av kona Inger. Cherrie Peterson var tydelig rørt over at det hele endte godt.
–Dette er en drøm som er blitt sann, takket være bønn og handling, sa hun.

 

Dette har skjedd
Søndag 23. juli ble det kjent at Jan Hanvold hadde blitt rammet av et hjerteinfarkt under en tjenestereise i USA. Etter planen skulle han tilbringe de følgende to ukene på ferie sammen med kona, Inger, og deres to barn. Slik ble det altså ikke. Etter innleggelsen på sykehus ble det foretatt et kirurgisk inngrep. Samtidig ble det bestemt å plassere Hanvold i kunstig koma.
Mandag 31. juli våknet Hanvold fra koma. Til stor glede for familien klarte han å respondere på spørsmål fra omgivelsene ved å nikke eller riste på hodet. Neste steg i behandlingen fulgte påfølgende dag ved å plassere ham i en stol.
Om kvelden søndag 6. august hentet et ambulansefly Visjon Norges leder Jan Hanvold i storbyen Minneapolis i den amerikanske delstaten Minnesota. Beslutningen ble tatt i samråd med helsepersonell.
Hanvold ble deretter fløyet til Gardemoen flyplass og fraktet videre til Drammen sykehus.
Første uken i august ble det kjent at helsesituasjonen til Jan Hanvold hadde blitt vesentlig bedre ved at han både klarte å kommunisere og bevege seg. En uke senere ble det vurdert at det ikke lenger var nødvendig at den videre behandlingen måtte foregå på sykehus, og at Hanvold kunne utskrives.
Søndag 10. september var han endelig ved god nok helse til å lede gudstjenesten ved «Visjonskirken». Åtte dager senere var han for første gang å se som programleder for «Studio Direkte», etter hjerteinfarktet i juli.

BILDE: I september ledet Jan Hanvold for første gang “Studio Direkte” siden hjerteinfarktet i juli. Her intervjuet han Henry Hiis.