BILDE: Første sending unnagjort etter fire måneders pause, Liv Søvde Kallevig og Gawdat Mtrious, gleder seg.

Første sending over – glad for å være i gang med «Midt på dagen»

-Vi har hatt store økonomiske utfordringer på Visjon Norge og har i den anledning satt flere ting på vent. Blant annet «Midt på dagen». Men nå er vi endelig i gang igjen, sa TV-leder Gawdat Mtrious etter sending.

 

Han var selv med ved starten kl. 12, men det var Liv Søvde Kallevig som holdt den to timer lange sendingen sammen.

Til «Midt på dagen»-studio denne første dagen i november kom blant annet Conrad Myrland, leder av «Med Israel for fred» (MIFF). Han har travle dager. Krigen på Gaza frembringer mange følelser, meninger og markeringer. Og Myrland, med sin viten og kunnskap, er et viktig talerør i en for folk rimelig kaotisk hverdag.

-Men det er interessant å høre Myrland snakke om at MIFF har fått en rekke nye medlemmer i kjølvannet av det som har skjedd i Israel og på Gaza, sier Liv Søvde Kallevig.

 

Flere interessante temaer

Temavalget var rimelig vidt denne første sendedagen. Blant annet ble filmen «Sound of Freedom» presentert, en film som omhandler sexslavehandel av barn.

Og Katrine Åleskjær fortalte om en jentefest sist lørdag der alle mellom 13 og 120 år var velkomne. Katrine Ålskjær er pastor og ledet konferansen i lokalene til Oslo Kristne Senter på Kjeller. Konferansen navn var FRI og foregikk hele sist lørdag.

-Vi er glade for å være tilbake, sier Gawdat Mtrious. – Repriser er vel og bra, men TV Visjon Norge er spesielt opptatt av å sende direkte. Vi har fått en rekke henvendelser om hvor det er blitt av programmet. Og nå har vi endelig fått svart de som har ventet, sier TV-lederen.

Gøril Kristoffersen, Pernille Wellerop, Miriam Lindset og Tom Omdal er andre programledere som vil prege «Midt på dagen» i den nye sesongen. Aktuelle saker, vitnesbyrd, konkurranse og musikk er noe av innholdet i programmene, tirsdag til fredag direkte mellom kl. 12 og 14.