BILDE: Svein Lindset klar for sending sist onsdag. I bakgrunnen portretter av alle som sitter som gisler på Gaza.

Positiv respons på bønnedagen: – Vi holdt oss til Guds ord!

Visjon Norges bønneleder peker på at det er krevende å stå med Israel. Etter krigsutbruddet 7. oktober, har krigshandlingene dominert nyhetsbildet. Protest-tog florerer i mange land, følelsene er enorme.

 

–Vi holdt oss til Guds ord onsdag 8. november. Og alle som deltok var godt drillet på forhånd når det gjaldt dagens tema, «Bønn for Israel». Vi var ikke der for oss selv, men for å be for et spesielt formål, sier Svein Lindset, programleder for anledningen.

–Israel var som sagt i fokus, men vi ba også for araberne på Gaza, at de måtte få hjelp og at de måtte få gode liv, sier han.

 

Slipp gislene fri, og få fred!

Gordon Tobiassen, reisende forkynner for «Ordet og Israel», var en av de som deltok i «Studio Direkte» på kveldstid. Han mente bestemt at Israel ville stoppe krigføringen hvis Hamas slapp alle gislene fri.

Og nettopp gislene preget bakgrunnen i studio i Mjøndalen. Samtlige storskjermer hadde portretter av de som nå sitter i fangenskap ett eller annet sted på Gaza.

–Vi holdt oss til Guds ord denne dagen. Og Lars Enarson, på link fra Israel, gikk rett til skriften når han som førstemann i sendingen, skulle belyse fremtiden for de aktuelle krigs-områdene.

Det var totalt 12 gjester med under hovedsendingen på kveldstid onsdag. Svein Lindset innrømmer at det var krevende å ha rollen som programleder.

–Det gjelder å trå viselig og riktig, sier han.

 

Ble minnet om denne type program

Lindset fikk en påminnelse fra Herren under et tidligere bønn- og nattverdprogram at det skulle vies en hel dag til «Bønn for Israel». Men det betyr ikke at denne type formidling vil bli vanlig fremover, selv om krigshandlingene skulle vedvare.

–Nei, det er nok riktig. Men at vi kan ha en times bønn i starten av en «Studio Direkte»-sending, det kan nok tenkes, at vi deler opp kvelden med flere temaer, sier Svein Lindset som mener han fikk invitert et perfekt knippe gjester til denne bønnedagen for Israel.

–Ja, det vil jeg si. Vi var der for Israel, det skjønte alle. Og reaksjonene fra de som så på har så langt vært svært positive, sier han.