BILDE: Tom Omdal opplever at Gud har åpnet dørene med muligheter i programkonseptet «Midt på dagen». Her avbildet under en tidligere reise til Israel. Foto: Privat.

Intervjuet soldater ved fronten: Tom opplever at Gud har åpnet dører

Ved å gjøre korte intervjuer over videolink mener Tom Omdal det er mulig å nå mennesker som tidligere ville vært umulig. Teknologien åpner nye veier. Og han har fått med seg to soldater ved fronten, en på Gaza og en ved Libanons grense.

 

Tom Omdal har akkurat rukket å returnere til sin rolle som programleder i «Midt på dagen». Og han opplever at de positive tilbakemeldingene allerede strømmer inn. Senest forrige fredag opplevde han potensialet i programkonseptet som går fra kl. 12 til 14 tirsdag til fredag.

–Det var helt spesielt. Da fikk publikum treffe to israelske soldater og messianske jøder som befant seg på henholdsvis grensen til Libanon og Gaza-stripen. Beskjeden var klar: Selv om de som soldater selv håndterer bakkekampen, trenger de at kristne engasjerer seg i den åndelige kampen gjennom bønn. Selv om de kjemper en krig, har disse to soldatene fredsfyrsten Jesus i sine hjerter, forteller Omdal.

 

Oppfordrer til å dele

Programlederen legger til at det også er viktig at kristne bidrar til å spre sannferdig informasjon i sosiale medier. Der mener han «Midt på dagen» kan utgjøre en forskjell. De aller fleste intervjuer blir nemlig klipt ut og delt i sosiale kanaler som Facebook.

–Det bidrar også med å gi moralsk støtte. På fredag fikk vi også med oss en israelsk advokat som forteller om krigen og dens traumer. Støtte fra andre land mente han er til stor støtte og hjelp, sier Omdal.

Se den aktuelle sendingen i sin helhet nederst i saken.

 

Når langt

Tom Omdal ser at det har kommet mange gode tilbakemeldinger på fredagens program. Flere forteller at det er fantastisk å få et slikt innhold på lufta direkte fra der de dagsaktuelle hendelsene finner sted. Programlederen sier at det oppleves som at Gud har åpnet dørene og gitt ham favør.

–Konseptet gir en unik mulighet til å nå yngre mennesker med sterke historier og vitnesbyrd. Mennesker som kanskje ellers ikke ville sett et totimers program, sier han og legger til at strategien gir resultater:

–Jeg vet om minst ett vitnesbyrd delt under «Midt på dagen» som er sett av over 10.000 mennesker i sosiale medier. Denne måten å kommunisere på er virkelig rettet mot fremtiden. Det er også fantastisk at alle kan få det med seg – også dem som ikke har anledning til å se det direkte, mener han og sier at dette betyr at innholdet når mye lenger enn Visjon Norges tradisjonelle seer-base.