BILDE: Programledere Astri Weber Gellein Laurendz og Jan Hanvold kommer til å lede denne sesongens siste «Syng med». Denne gangen blir opplegget noe annerledes enn vanlig.

«Syng med» en ekstra gang i desember: Jule-sanger står på menyen

Programleder Astri Weber Gellein Weber mener at programmet er til stor oppmuntring for mange og ønsker derfor å være til ekstra velsignelse i førjulstiden. – Derfor blir det «jule-spesial» av «Syng med» i år, sier hun.

 

Etter den opprinnelige planen skulle sesongenes siste «Syng med» finne  sted tirsdag 28. november. Og den går som planlagt. Men det blir ikke den siste.

Nå er det nemlig bestemt at publikum også har god grunn til å glede seg til hva som vil finne sted nøyaktig syv dager senere:

–Dette er i grunnen et ønske som har kommet fra programlederne selv. Den 5. desember blir det en slags juleavslutning på «Syng med». Da er det Ragnhild Angell Sagen med team som skal opptre, forteller prosjektleder Arnfinn Mygland.

 

–Ser det store behovet

Programleder Astri Weber Gellein Laurendz bekrefter at det blir et ekstraordinært program før konseptet får pause frem til nyåret og mener at det finnes et stort behov for et siste «Syng med» i desember.

–Vi går i møte med det som for mange er en dyster tid. Mange kjenner på ensomhet, sykdom og brutte relasjoner. Nå håper vi å spre ekstra velsignelse i førjulstiden spesielt rettet mot disse. Det betyr også at pausen frem til neste sesong blir kortere, sier hun.

 

Utelukkende julesanger

Dette siste arrangementet blir ikke helt som konseptet ellers. I passende stil vil Ragnhild Angell med team utelukkende fremføre julesanger. Og ikke hvilke som helst sanger heller, om vi skal tro programlederen.

–Nei, de skal synge de gode kristne julesangene som så mange holder kjært. Vi ønsker å ivareta disse skjønne sangskattene vi har. Selv om vi omfavner det nye, skal vi ikke glemme det gamle, sier hun.

 

Blitt populært

Astri Weber Gellein Laurendz forteller at det var rundt 70 besøkende forrige gang «Syng med» ble avholdt i «Visjonskafeen» i Drammen. Hun tror det høye besøkstallet skyldes at folk har fått sansen for det unike konseptet.

–Dette blir mer og mer attraktivt. Folk ser verdien av å bli invitert som gjester til en hyggelig og sosial kveld med nydelig servering og anledning til å synge med uten anstrengelse. Jeg ønsker å understreke at de besøkende er gjester, og ikke møtebesøkende. Det betyr at vi selvfølgelig heller ikke tar betalt for noe som helst, sier hun og legger til:

–Her er alt gratis: Fri inngang, servering og lotteri. Denne gangen blir det et helt spesielt kransekake-lotteri, avslører hun til slutt.