BILDE: Naturfilosofen i Hans Jacob Bekkens skikkelse er stadig på farten utendørs.

Over 300 programmer – og nå svarer Naturfilosofen på spørsmål

For er du interessert i naturens mange rariteter så svarer Bekken, også kalt Naturfilosofen, på spørsmål hver fredag i programmet «Midt på dagen». Så send på SMS til 2210 og start med NATUR.

 

Filosofen har ikke alltid alle svarene sånn med en gang. Men han tyr til hjelpemidler og finner ut av det. Som for eksempel da han skulle sjekke hvor Sibirertebusk egentlig kom fra. Eller Tatarleddved.

-Dette er bare to eksempler. Det er så mye rart der ute, sier Bekken. – Jeg kan bare gå langs elvebredden, eller langs veien, og kikke ned i skråninger. Det er så mye rart som stikker frem. Mange ukjente planter kan ha startet med at en fugl på besøk i Norge, fra fjerne strøk, har tatt med seg ett eller annet som har festet seg i vår jord. Og så har det vokst frem, sier Hans Jacob Bekken.

Naturen har fascinert ham i mange år. Han laget lenge programserien «Ut i naturen» hvor han la inn det åpne naturelementet og knyttet det opp til Guds ord. Ofte gjorde han det i samtale med Geir Jonassen.

 

Nærmer seg 330 innslag

Etter at direkte-programmet «Midt på dagen» kom på lufta leverer Bekken sine daglige innslag under vignetten «Naturfilosofen». Det kan være pluss-minus tre minutter i lengde, og alltid interessant. Mange av innslagene kan også gå andre tider på døgnet på TV Visjon Norge, gjerne som et alternativ til en sang – som man ofte tyr til.

-Nå har jeg gjort bort imot 330 innslag i «Naturfilosofen» på to og et halvt år, sier Bekken som opererer i Modum og Geithus-området hvor han bor. Han har også vært mye på Hallingskarvet Fjellstue og tatt den enorme naturen i fjellet til eie.

Hans Jacob Bekken har helt siden 1990-tallet vært knyttet til kristen-TV og da Visjon Norge etter hvert kom på lufta var Bekken en naturlig del av opplegget.

 

Flere gjøremål fra Bekken

I dag er han partner-pastor på Visjon Norge og følger opp innkomne behov. Han er også fast programleder på Callcenteret hver fredag kveld. Og i «Midt på dagen», samme dag, vil han altså heretter svare på spørsmål fra deg, spørsmål han fanger opp gjennom uken og besvarer ved ukens slutt.

Lykke til!