BILDE: Philip (t.v.) og Ulf Christiansson spiller og synger fantastisk sammen. Her fra opptak til «Hjertets sang» på TV Visjon Norge. I starten av januar er de i Haugesund.

«Uffe» til bønnekonferanse i Haugesund. Og han blir ikke alene

Den svenske sangeren, gitaristen og forkynneren Ulf «Uffe» Christiansson får med sønnen Philip til Haugesund. De to har sterke historier å by på, men også et fantastisk samspill i sangen og musikken.

De to vil være med i lørdagsmøtet 6. januar kl. 14 og i kveldsmøtet samme dag fra kl. 19.00.

«Uffe» Christiansson er født i 1949 i Trollhättan og kjent blant annet for dannelsen av det kristne rockebandet «Jerusalem». Han har hatt som hovedmål å formidle evangeliet, både som soloartist og i «Jerusalem». Hans tekster er konkrete og har ingen rom for tolkninger, de er evangeliske og handler om troen på Jesus Kristus. «Jerusalem» slo gjennom på slutten av 1970-tallet og ble populære blant ungdom. De spilte hard-rock med klare evangeliske tekster. Musikkstilen møtte motstand i det etablerte kristne miljøet. Tross kritikken fortsatte gruppens medlemmer med tung- rock. Sønnen Philip har siden 2014 vært med som sanger og gitarist på «Jerusalems» turneer sammen med sin far og de to kommer altså til Haugesund de første dagene i januar.

Fem barn, og der en er politiker

Philip er en av de fem barna som «Uffe» og kona Else-Marie har. De to har vært gift helt siden 1971. Ett av barna er Victoria og som ble en kjent svensk kristen artist. Sønnen Alexander har siden 2018 vært riksdagspolitiker for Sverigedemokratarna.

Men far og sønn Christiansson blir slett ikke alene blant sangere og forkynnere under Bønnekonferansen. Det er nok å nevne navn som Pastor Albert fra Sion Molde, Kjell Haltorp, Dennis Greenidge, Håkon Fagervik, Randi Filtvedt Johansen, Truls Olufsen Mehus, for å nevne en del. Så da skjønner du at Christiansson fra Gøteborg er i godt selskap. Om konferansen sier pastor Birger Wroldsen i Troens Ord på Karmøy:

– Vi opplever disse konferansene som en gave fra Gud, det kommer vekkelsesfolk fra hele landet og det resulterer i sterkt Gudsnærvær i alle samlingene, sier Wroldsen, leder av konferansen som er lagt til Maritim Hall i Haugesund. Og han spør selv:

Mange forkynnere = fellesskap

-Hvorfor så mange forkynnere? Jo, det har med felleskapet å gjøre. Og det forløses noe herlig når vi kommer sammen i disse dagene – og vi tror at Guds herlighet vil forløse styrke over Guds menighet i tiden som kommer. Jesus sa at den herlighet Faderen hadde gitt Han, har Han gitt til oss for at vi skal være ett. En tid med sterkere åndens enhet, forsoning mellom Guds folk og en fornyet kjærlighet og erfaring av Jesus, vil prege vekkelsesfolket i tiden som kommer. I en tid med frafall og kompromisser, så er det ett folk som reiser seg og utgjør en forskjell i vår nasjon, sier Birger Wroldsen.