BILDE: Selva Sasalingam portretterer Jesus i den amerikanske filmatiseringen av Matteusevangeliet. Den vises med norsk tale. Frantz Andreassen leser evangeliet ord for ord underveis i filmen.

Filmatisering av Matteusevangeliet: Følg med 31. desember og 7. januar

Denne filmen tar for seg ett av de fire evangeliene i Det nye testamentet i Bibelen som forteller om Jesu liv. Det er også en fin måte å innlede nyttårsaften på, 31. desember. Annen del går 7. januar. Sendestart klokken 11.00.

 

Denne filmen fra 2015 tar for seg evangeliet ord for ord og tilbyr et oppdatert visuelt perspektiv på Jesu Kristi fødsel, hans mirakuløse tegn og kontroverser. Vi får blant annet se og høre underet da Han mettet 500 menn foruten kvinner og barn med to fisker og fem brød. Filmen tar også for seg da Jesus gikk på vannet og til slutt hans siste ord, død, oppstandelse og selve misjonsbefalingen.

 

Sendes med norsk tale

Filmen er produsert i USA med regissør David Batty og med Selva Rasalingam i rollen som Jesus. For TV Visjon Norges publikum vises den med norsk forteller. Det er Frantz Andreassen som i denne utgaven ble gitt oppgaven med å lese evangeliet i filmen fra 2011- utgaven av Bibelen.

 

Skaper et realistisk bilde

Matteusevangeliet (filmen) tok fem år å produsere og er basert på oppdatert teoretisk, historisk og arkeologisk kunnskap. Det gjør at filmen sannsynligvis klarer å skape et realistisk bilde av de faktiske forholdene som evangeliet tar for seg.

Filmen har fått flere svært gode anmeldelser fra kristne organisasjoner: Blant annet stiftelsen «The Dove Foundation». De omtaler filmen som «..svært presis og overbevisende med bruk av herlige scener og fantastiske skuespillere».

 

Filmen egner seg for publikum fra 12 år og oppover.