BILDE: Håkon Sengsvoll, leder av «Israelkanalen» og en av Visjon Norges mest rutinerte programskapere, er klar for en retur til Israel i starten av februar.

Visjon Norge til Israel – Sengsvoll minnes 7. oktober i fjor

Han er leder for «Israelkanalen» på Visjon Norge og planlegger opptak til denne. Men i tillegg er han del av en gruppe ledet av Erik Selle, grunnlegger av «Africa Israel.

 

– Mediene fordreier sannheten og lyver! Hva er egentlig sannheten? heter det i annonseringen av turen som er gitt navnet «Solidaritetstur til Israel». I følge «Norge IDAG» heter det videre i annonseringen av turen:
– Du vil få dokumentert de bestialske krigsforbrytelsene som fant sted 7. oktober 2023, møte overlevende, møte pårørende av gisler i Gaza, få direkte foredrag av politikere, militære og akademikere i Israel om situasjonen, heter det i annonsen.
Erik Selle sier til Norge IDAG at israelerne er traumatisert etter massakren 7. oktober, som var den mest bestialske massakren på jøder siden nazistens folkemord på jødene i Europa under Den andre verdenskrig. Reisen arrangeres i solidaritet med de israelske gislene som holdes fanget av palestinske terrorister på Gazastripen.

 

Reiser i forveien
– Israel er traumatisert. Jødeutryddelsen på 30-tallet er byttet med krav om utslettelse av Israel. Antisemittismen som utspiller seg internasjonalt er det samme irrasjonelle hatet som vi så for 80 år siden i Europa, sier Selle til avisen.
Håkon Sengsvoll vil reise til Israel en ukes tid før selve den nevnte gruppeturen. Han legger opp til nye interessante programmer for «Israelkanalen».
-Det blir spesielt og selvfølgelig en smule annerledes å komme tilbake denne gang, sier Sengsvoll som var leder av Visjon Norges gruppetur, sammen med kona Christina, da Hamas gikk til angrep 7. oktober.

 

Slik opplevde de 7. oktober
Som så mange ganger før hadde de to, og den store Visjon Norge-gruppen, hatt «Løvhyttefesten» som hovedmål for turen til Israel den gang. Ved siste stopp, i Netanya, fikk de med seg hva som skjedde i landet lenger sør. Angrepet fra Hamas førte til kaos på mange områder, ikke minst på Ben Gurion – flyplassen i Tel Aviv. «Alle» skulle komme seg ut så fort som mulig. Og etter en ekstra natt i Netanya fikk den norske gruppen kommet seg avgårde og fløy til Istanbul i Tyrkia før de derfra tok siste etappe hjem til Norge.