BILDE: Sten Klevås-Olsen anbefaler alle som ønsker å delta ved «Israel-weekend» om å ta kontakt – selv om det fyller seg opp ved Hallingskarvet Fjellstue.

Knapt ledig overnatting ved «Israel-weekend»: Finnes alternativer

Sten Klevås-Olsen ved Hallingskarvet fjellstue sier at pågangen overgår all forventning. Likevel finnes det en klar plan for hva han skal gjøre når de går tom for rom. Det er heller ingen fare for at noen blir avvist ved seminarene.

 

–Vi er så å si fullbooket. Sist jeg sjekket hadde vi bare ett rom igjen. Det tar nok ikke lange tiden før også dette forsvinner, forteller Sten Klevås-Olsen tirsdag formiddag.

 

Jobber med alternativer
Når, og ikke hvis, Hallingskarvet Fjellstue bli fullbooket starter arbeidet med å se til at det sikres andre overnattingstilbud til de som ikke fikk seg rom ved fjellstuen. Uansett er det ingen grunn til å tenke at det er for sent å melde seg på, Klevås-Olsen forsikrer om at de alltid finner en løsning.
–Først og fremst er det alltid noen som blir hindret fra å møte av ulike grunner og tar kontakt med oss i forkant. Det gjør at noen kan få beskjed om at det er ledige rom likevel. Vi skal dessuten ta kontakt med utleiere av hytter og hoteller i nærområdet for å sikre flere overnattingsplasser for alle som ønsker å delta ved vinterens «Israel-weekend», sier han.
For å se til at du får deg en plass enten på eller ved Hallingskarvet Fjellstue i forbindelse med «Israel-weekend» i februar er det telefonnummer 32 21 13 11 som gjelder.
Konferansens hovedtalere blir historiker Sigve Bø og filolog Manfred Schimmelpfennig. Mer om dette kan du lese her.

 

Enorm pågang
Sten Klevås-Olsen sier at interessen har vært svært høy for «Israel-weekend» i år. Dette er tredje år på rad hvor arrangementet gjennomføres. Han tror at deler av forklaringen ligger i at opplegget har blitt godt markedsført på TV. Likevel skyldes nok den økte pågangen noe helt annet enn engasjementet til både Hallingskarvet Fjellstue og Visjon Norge.
–I år ble rommene ved fjellstuen booket mye raskere enn tidligere. Det tyder på en økende interesse for kunnskap om Israel. Det siste halvåret har det vært ekstra mye negativ informasjon fra massemediene mot landet, sier han og fortsetter:
–De med Israel i hjertet ønsker nok tilbud som gir et annet perspektiv.
Han får støtte fra leder for «Israelkanalen», Håkon Sengsvoll:
–Når massemediene fører en subjektiv og Israel-fiendtlig dekning av konflikten er det ikke rart at behovet for alternative informasjonskilder oppstår. Om dette forklarer noe av interessen vi ser i år, vet jeg ikke, sier han.