BILDE: Alain Khalil ble satt fri fra alle lenker og lærte å tilgi det utenkelige etter et sterkt møte med Jesus.

Tilga morens drapsmann: – Samme kjærlighet for ham som henne

En sentral del av Evangeliet er tilgivelse. Men hvor går egentlig grensen for hva vi bør tillate oss å tilgi? Alain Khalil fra Libanon fikk erfare at det faktisk ikke finnes noen grense.

I dag er Alain Khalil (40) en vellykket personlig trener som ellers er å treffe i menigheten «King Jesus Church Lebanon» plassert i landets hovedstad. Utenom den stabile jobben, familie– og menighetslivet, virker det meste å ellers være på plass for Alain. Slik har det imidlertid ikke alltid vært. Farens bortgang i 2010 ble starten på noen svært turbulente år.

 

Skylte på Gud
Han beskriver faren som selve grunnsteinen i livet. Farens dødsfall forårsaket av hjerteproblemer, fikk også store konsekvenser for Alain.
–Han var alt for meg. Jeg begynte først å skylde på Gud. Etter hvert begynte jeg å ruse meg på narkotika for å unnslippe sorgen. Satan fortsatte å friste meg med alt mulig for å skape avstand mellom meg og gud.
Det fortalte Alain Khalil under programmet «Midt på dagen» i februar. Hele intervjuet finner du til høyre i saken.

 

Moren funnet brutalt drept
Men de menneskelige tragediene i livet til Alain stanset heller ikke der. Ikke lenge etter farens bortgang mottok han det skjebnesvangre budskapet om moren over telefonen som atter en gang skulle vende opp ned på tilværelsen hans.
–Jeg befant meg på jobb da fetteren min ringte og fortalte at moren min var død. Jeg gjorde alt jeg kunne for å komme frem til boligen hennes så fort som mulig. Der dominerte blålysene i hele nabolaget. Etter at jeg klarte å presse meg gjennom folkemengden som hadde samlet seg, fant jeg moren min i et blodbad, fortalte han.
Det viste seg i ettertid at hun hadde blitt knivstukket hele 18 ganger. Alain følte ikke at det var noe annet å gjøre enn å rope på Jesus. Samtidig kom lysten på hevn snikende innpå. For å håndtere følelsene ble forholdet til festing, rus og pengespill desto mer anstrengt.

 

Jesus ble redningen
Løsningen på problemene til Alain Khalil kom fortere enn han egentlig forsto. På ett tidspunkt ble han nemlig fortalt av en tilfeldig forbipasserende at Jesus elsker ham og at det finnes håp.
–Jeg sa kort og godt «hold kjeft» og gikk videre, fortalte ham og fortsatte livet sitt i samme stil.
En dag våknet han til en ny dag og nye muligheter for rusmidler og gambling. Men før han rakk å passere dørstokken hørte han en stemme, akkurat som at det var moren som snakket til ham. Stemmen minte Alain om at Jesus elsker ham og ba ham om å ikke være sent hjemme.
–Jeg klarte ikke forlate leiligheten og gikk rett ned på kne hvor jeg ropte til Jesus om at dersom han var ekte ønsker jeg å følge deg, fortalte han.
Umiddelbart opplevde han en følelse som han beskriver som sterke enn ild i hans hjerte.
–Jeg ba om tilgivelse og utfrielse fra all ondskap. Der og da ble jeg satt fri fra alt. Begjær, avhengighet, gambling … absolutt alt, fortalte han.

 

Måtte tilgi drapsmannen
I gjengjeld spurte Alain Khalil om det var noe han kunne gjøre for Herren. Svaret var at han måtte tilgi morens drapsmann – akkurat som Jesus tilga sine drapsmenn. Alains første reaksjon var at det ville være umulig. Det tok sin tid, men til slutt opplevde ham at Herrens beskjed var den rette.
–På ett tidspunkt kjente jeg en skikkelig trang til å både tilgi og ikke minst fortelle ham om Jesus. Jeg følte rett og slett den samme kjærligheten til ham som jeg hadde følt for min mor. Dette er ikke menneskelig. Det er bare Jesus som kan lære bort denne nåden, sa han.

BILDE: Det var programleder Tom Omdal som ledet intervjuet. Det skapte sterke inntrykk på ham: –Det er et kraftig vitnesbyrd om tilgivelsens voldsomme kraft, sier han.

VIDEO: Intervjuet med Alain Khalil kan sees i sin helhet her!