BILDE: Oddgeir Sølvfæstersen er leder i Frimodig Kirke. Forrige søndag ble han også innvalgt i Kirkerådet. Foto: Privat.

Oddgeir ny leder for Frimodig Kirke: Til Studio Direkte onsdag

Kirkemøtet 2024 ble avsluttet på søndag. Da ble leder for Frimodig Kirke Oddgeir Sølvfæstersen innvalgt som medlem av Kirkerådet. Osdag 17. april skal han fortelle om hva som står på agendaen fremover.

 

–Jeg ønsker å reflektere over Kirkemøtet som avsluttet den perioden vi nå har startet på og hva som bør prioriteres. Det henger sammen med hva jeg ønsker å oppnå gjennom vervet som leder for Frimodig kirke, skriver han til Visjon Norge på Epost.

 

Gjest i Studio Direkte
I mars i år ble det bestemt at Oddgeir Sølvfæstersen blir sittende som leder for det konservative nettverket Frimodig Kirke de neste to årene.
Onsdag 17. april kommer han som gjest i programmet «Studio Direkte» – både for å fortelle om selve Kirkemøtet 2024, men ikke minst om hva han ønsker å oppnå i tiden som kommer. Det er Arne Pedersen som er programleder. Følg sendingen her på TV Visjon Norge fra klokken 20.00.

 

Mange planer
Frimodig Kirke ble stiftet som et nettverk i bakkant av Kirkemøtets vedtak i 2016 om at Den norske kirke skal ha to syn i spørsmålet om likekjønnet samliv. De har inntatt en konservativ posisjon i mer eller mindre alle saker. Sølvfæstersen skriver på epost til oss at han er spesielt opptatt av følgende:

*At lokale menigheter får stort rom til å ha ulik profil. Den norske kirke må se hvordan den kan være kirke på nye måter, bl.a. ved å styrke den misjonale tenkningen, bygge sterke relasjoner til eksisterende bedehusforsamlinger, gjøre det enklere å plante nye menigheter, opprette lokale valgmenigheter og gjøre det lettere å opprette avtale- og valgmenigheter, bl.a. gjennom økonomiske tilskuddsordninger.
*Endre valgordningen ved å ha kirkelige valg i menighetens lokaler, og som hovedregel i tilknytning til gudstjenestefeiringen. Stoppe sammenkoblingen av valg i DnK med offentlige politiske valg, både i form av samlokalisering, tidspunkt for valg og tilrettelegging ellers.
*Sikre bedre og mer forutsigbare rammer for dem som holder fast på kirkens tradisjonelle lære i ulike spørsmål, særlig det som gjelder samliv og ekteskap. En tradisjonell forståelse av ekteskapet skal ha et legitimt rom i kirkens liturgiske praksis, undervisning og forkynnelse.
*En bedre undervisning, opplæring og disippelgjøring for alle aldersgrupper.